Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013

Οσομπούκο

Το οσομπούκο ειναι κομμάτι του βοδινού ποδιού κομμένο κάθετα στο κόκκαλο. Σήμερα θα σας πω μια πολύ νόστιμη ιταλική συνταγή χρησιμοποιώντας αυτό το κομμάτι κρέατος. Δυστυχώς δεν βρήκα σήμερα οσομπούκο και έκανα τη συνταγή με κόντρα βοδινού, και μπορώ να πω πως βγήκε εξίσου ωραία.

Οσομπούκο

Υλικά:(για 4 άτομα)

  • 400gr οσομπούκο
  • 1/2 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 20gr βούτυρο
  • 300gr ζωμός βοδινού
  • Αλεύρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Μαϊντανός
  • Φρέσκο φασκόμηλο
  • Φρέσκο δεντρολίβανο
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
  • Αλάτι
  • 300gr ρύζι αρμπόριο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150ml κόκκινο κρασί
  • Λίγο σαφράν
  • 300ml ζωμός λαχανικών
Εκτέλεση:
  • Παίρνουμε τα κομμάτια οσομπούκο και με τη μύτη του μαχαιριού αφαιρούμε τα λευκά νεύρα
  • Αλευρώνουμε τα κομμάτια του κρέατος και απο τις δυο πλευρές
  • Ψιλοκόβουμε το δεντρολίβανο, το φασκόμηλο, το μαϊντανό, το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού
  • Σε ενα τηγάνι-κατσαρόλα σωτάρουμε το κρέας μέσα στο ελαιόλαδο και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά
  • Γυρνάμε και απο την άλλη πλευρά
  • Σβήνουμε με το λευκό κρασί
  • Βάζουμε πάνω απο τα κομμάτια του κρέατος το μίγμα των μυρωδικών
  • Προσθέτουμε το ζωμό του βοδινού και λίγο αλάτι
  • Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για 20' περίπου.
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι μέσα σε λίγο ελαιόλαδο και βούτυρο
  • Προσθέτουμε το ρύζι και σωτάρουμε
  • Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί
  • Ανακατεύουμε συνέχεια
  • Μόλις το πιεί ρίχνουμε λίγο ζωμό λαχανικών μέσα στον οποίο έχουμε ρίξει το σαφράν
  • Ανακατεύουμε συνεχώς και προσθέτουμε ζωμό
  • Όταν ειναι έτοιμο σερβίρουμε με το οσομπούκο και περιχύνουμε με τη σάλτσα του κρέατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου