Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Μακαρόνια με κιμά (Μπολονέζ)


Η Bologna (Μπολονια) ειναι μια ομορφη πολη της βορειας Ιταλιας γεματη πετρινους πανυψηλους πυργους. Εχει πολυ μεγαλο ιστορικο μεσαιωνικο κεντρο το οποιο και ειναι πολυ καλα διατηρημενο. Την εχω επισκευτει δυο φορες και εχω ανεβει σε εναν απο αυτους τους ψηλους της πυργους. Πραγματικα η θεα απο εκει ψηλα ειναι μαγευτικη! Η Bologna λοιπον ειναι και η πολη στην οποια δημιουργηθηκε και η διασημη μακαροναδα αλα μπολονεζ, κοινως μακαρονια με κιμα.
Σημερα σας παρουσιαζω μια δικη μου εκδοχη της μπολονεζ.

Μακαρονια με κιμα

Υλικα: ( για 3-4 ατομα)
  • 500gr κιμας μοσχαρισιος
  • 6-7 μανιταρια Agaricus
  • 1 μεγαλο κρεμμυδι
  • 3 σκελιδες σκορδο
  • Μαϊντανος ψιλοκομμενος
  • Βασιλικος ψιλοκομμενος
  • 1 πιπερια πρασινη ψιλοκομμενη
  • 1 πιπερια κοκκινη ψιλοκομμενη
  • 500gr χυμος τοματας στον τριφτη
  • Whiskey (περιπου 3/4 φλυτζανιου τσαγιου)
  • Αλατι, μαυρο πιπερι, πρασινο πιπερι, κοκκινο πιπερι
  • Μπαχαρι, κανελα σκονη, γαρυφαλλο σκονη, γαρυφαλλο καρφακια
  • Λιγη ριγανη
  • Ζαχαρη
  • Ελαιολαδο


Εκτελεση:

  • Σωταρουμε στην κατσαρολα το κρεμμυδι και το σκορδο μεσα σε ελαιολαδο
  • Βαζουμε τον κιμα και συνεχιζουμε το σωταρισμα πατωντας με την κουταλα τον κιμα για να διαλυθει και να μην μεινει σε κομματια
  • Ριχνουμε τα ψιλοκομμενα μανιταρια και τις πιπεριες και συνεχιζουμε το σωταρισμα
  • Σβηνουμε με το whiskey
  • Ριχνουμε τα μπαχαρικα μας 
  • Ρυθμιζουμε με αλατι
  • Βαζουμε το χυμο τοματας και τη ζαχαρη
  • Προσθετουμε το μαϊντανο και το βασιλικο και ανακατευουμε
  • Κλεινουμε το καπακι της κατσαρολας και αφηνουμε σε χαμηλη φωτια για 30´ περιπου
  • Φτιαχνουμε τα μακαρονια μας
  • Ανακατευουμε με τον κιμα
  • Πασπαλιζουμε με τυρι παρμεζανα και σερβιρουμε
Αν θελουμε μπορουμε να σερβιρουμε τα μακαρονια μας και με 3-4 κουταλιες της σουπας γιαουρτι στραγγιστο απο πανω.

2 σχόλια:

  1. Όταν διάβασα την συνταγή είχα την απορία πως σε μια μπολονέζ βάζουμε μανιτάρια, η απορία μου λύθηκε όταν την δοκίμασα… φοβερή μακαρονάδα!!! Φυσικά την συνόδεψα με μια λαχταριστή ελληνική σαλάτα… που δυστυχώς δεν ξέρω όλα τα υλικά που είχε μέσα… πιστεύω να μπει στο site ώστε να την φτιάχνω και εγώ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρήστο μου σε ευχαριστώ πολύ. Οταν βαζουμε φαντασία και αγάπη στα φαγητά μας μπορούμε να κανουμε θαύματα. Όσο για τη σαλάτα, υπόσχομαι αυριο να την αναρτήσω και αυτήν.

      Διαγραφή