Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Ρεβύθια Σούπα

 ΚοντοΡεβυθούλης...

Και οπως φυσικα καταλαβατε σημερα μαγειρευουμε ρεβυθια. Τα ρεβυθια ειναι μια απο τις καλυτερες φυσικες πηγες πρωτεϊνης μεγαλης βιολογικης αξιας ισαξιας του κρεατος και του γαλακτος. Ειναι πλουσια σε φυτικες ινες, υδατανθρακες, βιταμινες, ασβεστιο και σιδηρο.
Με τα ρεβυθια μπορουμε να δημιουργησουμε παρα πολλα πιατα οπως: ρεβυθοκεφτεδες, ρεβυθαδα, σαλατες με ρεβυθια, κοκκινιστα στο φουρνο και πολλα αλλα.

Εμεις σημερα εδω θα φτιαξουμε την κλασικη Συνταγη για Ρεβυθια σουπα.


Ρεβυθια σουπα

Υλικα: (για 2-3 ατομα)


  • 250gr ρεβυθια με τον φλοιο
  • 1 μεγαλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
  • 1/2 ποτηρι νερου ελαιολαδο
  • Ξυσμα και χυμο λεμονιου
  • Αλατι, πιπερι
  • Φυλλο δαφνης
  • 4-5 κ.σ νισεστε ή corn flour
  • 1 κ.σ μαγειρικη σοδα σκονη

Εκτελεση:

  • Μουλιαζουμε απο το βραδυ τα ρεβυθια μεσα στο νερο με τη σοδα
  • Την επομενη μερα, ξεπλενουμε τα ρεβυθια αρκετε φορες και βαζουμε στην χυτρα με νερο για 30' αφου σφυριξει η βαλβιδα
  • Πεταμε το πρωτο νερο και ξεπλενουμε τα ρεβυθια ( αυτο το κανουμε για να γινουν πιο ελαφρια)
  • Τα ξεφλουδιζουμε προσεκτικα
  • Βαζουμε τα ρεβυθια παλι στη χυτρα με νερο μεχρι να τα σκεπασει και λιγο πιο πανω
  • Ριχνουμε το ελαιολαδο, το κρεμμυδι, το ξυσμα του λεμονιου και το φυλλο δαφνης
  • Ρυθμιζουμε με αλατι και πιπερι
  • Αφηνουμε να βρασουν απο τη στιγμη που θα σφυριξει η βαλβιδα για αλλα 15-20 λεπτα
  • Σε ενα μπολ ανακατευουμε το χυμο του λεμονιου με λιγο κρυο νερο και το νισεστε
  • Παιρνουμε απο το ζωμο της κατσαρολας λιγο και ριχνουμε στο μπολ
  • Στη συνεχεια ριχνουμε το περιεχομενο του μπολ μεσα στην κατσαρολα και αφηνουμε να παρει βραση ανακατευοντας
  • Περιμενουμε μεχρι να δεσει η σουπα μας
  • Σερβιρουμε με φρεσκο ελαιολαδο, φρεσκοτριμμενο πιπερι και λιγο φρεσκο δυοσμο

Μπορουμε να φτιαξουμε αυτη τη σουπα ρεβυθιων με πολλες παραλλαγες, οπως για παραδειγμα να προσθεσουμε αντι για λεμονι σαλτσα τοματας για να μας βγουν κοκκινιστα. Αλλη παραλλαγη θα ηταν να προσθεσουμε ψιλοκομμενο πρασσο, μαϊντανο και ανηθο, δινοντας ενα αποτελεσμα με ωραια ιδιαιτερη γευση και χρωμα.
Επισης, μια αλλα απλη παραλλαγη της παραπανω συνταγης θα ηταν αντι για ξυσμα και χυμο λεμονιου να βαλουμε ξυσμα και χυμο πορτοκαλιου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου