Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Γεμιστό Κολοκυθάκι με σως Μασκαρπόνε


 Πάμε για μια γκουρμεδιά;

Σημερα φιλοι μου, αποφασισα να δημιουργησω ενα πιο γκουρμε, αλλα παρολα αυτα ευκολο, πιατο προς τιμην του αγαπημενου μου Δασκαλου Executive Chef Παυλου Μανωλά με την ευχη να τον εχουμε συντομα παλι κοντα μας.

Το συγκεκριμενο πιατο μπορει να προσφερθει ως πρωτο πιατο σε ενα επισημο γευμα ή ως κυριως καθημερινο πιατο. Μεσα απο την συγκεκριμενη παρασκευη θα δουμε και καποιες τεχνικες που θα μας βοηθησουν και σε αλλες παρασκευες.


Γεμιστο Κολοκυθακι με σως μασκαρπονε

Υλικα: (για 2 ατομα)

  • 2 στρογγυλα κολοκυθακια
  • 200gr κιμας χοιρινος
  • 1 κρεμμυδι ξερο ψιλοκομμενο
  • λιγες σταφιδες
  • λιγα ξερα δαμασκηνα ψιλοκομμενα
  • 1 φλυτζανακι του καφε κονιακ
  • μαϊντανος ψιλοκομμενος
  • δυοσμος ψιλοκομμενος
  • λιγο ελαιολαδο
  • αλατι, πιπερι, γαρυφαλλο σκονη
  • 250gr τυρι μασκαρπονε
  • 3κ.σ. μουσταρδα απαλη
  • 3κ.σ γιαουρτι στραγγιστο
  • αλατι, λευκο πιπερι
  • Bresaola (ιταλικο αλλαντικο) 
  • Τοματινια cherry 
  • Λιγο Crema di Balsamico και λιγη ριγανη

Εκτελεση:

  • Κοβουμε το πανω μερος των κολοκυθιων και το κραταμε για να το χρησιμοποιησουμε ως καπακι
  • Αδειαζουμε το εσωτερικο τους με ενα κουταλακι του γλυκου και το ψιλοκοβουμε
  • Με ενα πηρουνι κανουμε μερικες τρυπες πανω στην επιφανεια των κολοκυθιων και τα τοποθετουμε μαζι και τα καπακια τους μεσα σε νερο που βραζει για να ζεματιστουν για 3-4 λεπτα (αυτη η διαδικασια λεγεται μπλανσαρισμα)
  • Σε μια κατσαρολα σωταρουμε μεσα σε λιγο ελαιολαδο το κρεμμυδι και τον κιμα
  • Ρυθμιζουμε με αλατι, πιπερι και βαζουμε και τριμμενο γαρυφαλλο
  • Σβηνουμε με το κονιακ
  • Στη συνεχεια προσθετουμε τις σταφιδες και τα δαμασκηνα
  • Ριχνουμε το μαϊντανο και το δυοσμο στο τελος με το που τα βγαλουμε απο τη φωτια ωστε να διατηρησουν οσο γινεται περισσοτερο το αρωμα τους
  • Σε ενα ταψακι βαζουμε τα κολοκυθακια και τα γεμιζουμε με τη γεμιση αυτη του κιμα
  • Κλεινουμε απο πανω με τα καπακια τους
  • Ριχνουμε ελαιολαδο, αλατι και πιπερι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180C 
  • Στη συνεχεια σε ενα μπολ χτυπαμε με το φουε (συρμα) το τυρι μασκαρπονε, με τη μουσταρδα, το γιαουρτι, το αλατι, το λευκο πιπερι μεχρι να γινει μια λεια κρεμα.
  • Κοβουμε τα τοματινια κατα μηκος και τα μαριναρουμε μεσα σε ελαιολαδο, crema di balsamico, λιγη ριγανη και λιγο αλατι
  • Σερβιρουμε σε ενα πιατο το γεμιστο κολοκυθακι
  • Ανοιγουμε το καπακι και με τη βοηθεια κορνε βαζουμε απο πανω τη σως μασκαρπονε
  • Ως γαρνιτουρα τοποθετουμε στο πιατο φετες Bresaola και τα τοματινια


Αφιερωμενο λοιπον στον καλο μου Δασκαλο Παυλο Μανωλα.

6 σχόλια:

  1. Εξαιρετικο πιατο φιλε Giorgio,
    απ' ο,τι φαινεται ειχες καλο δασκαλο!
    Σε παρακαλω πολυ δημοσιευσε κ μια συνταγη για σολωμο στο φουρνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστω πολυ,
    συντομα θα ετοιμασουμε και το πιατο που επιθυμεις με το σολωμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ ωραιες οι συνταγες σου Giorgio! KEEP GOING!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε μου, σε ευχαριστω πολυ. Ακομα βεβαια ειμαστε στην αρχη. Ομως να εισαι σιγουρος πως στην πορεια εδω ολοι μαζι θα γευτουμε νοστιμες και ομορφες συνταγες. Θα μου αρεσε πολυ να ακουσω και δικες σας προτασεις πανω σε πιατα που θα φτιαχνουμε για να παμε ετσι ολοι μαζι την μαγειρικη μας λιγο πιο περα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Giorgio, πολύ ωραίες οι συνταγές σου!!!Θα ήθελα να δημοσιεύσεις κάποια στιγμή και μια συνταγή για αλμυρή τάρτα!Ελπίζω στο μέλλον να μας δώσεις ωραίες ιδέες και για γλυκά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστω πολυ!!! Φυσικα και θα φτιαξουμε και ταρτες γλυκιες και αλμυρες, οπως επισης και πολλα πολλα πολλα γλυκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή