Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Κρεατόσουπα



 Μπήκε ο Χειμώνας. Τι λέτε για μια σούπα;

Λοιπον σημερα που ο καιρος αρχισε να χειμωνιαζει σκεφτηκα να κανουμε μια ωραια, χορταστικη και γευστικη σουπα. Οι σουπες ειναι απο τα φαγητα που αν εχεις φαντασια μπορεις να κανεις απιστευτα πραγματα. Αν και στα επισημα menu οι σουπες σερβιρονται συνηθως ως πρωτα πιατα, εμεις τωρα θα σερβιρουμε τη σουπα μας ως ενα απλο καθημερινο κυριως πιατο. Μια σουπα, απο την πιο απλη οπως μια χορτοσουπα, μια τοματοσουπα, ενας τραχανας, μεχρι μια κρεατοσουπα, κοτοσουπα ή ψαροσουπα, μπορει καλλιστα να αποτελεσει ενα βασικο κυριως γευμα γεματο με γευσεις, αρωματα, χρωματα και πολλες πολλες βιταμινες.




Κρεατοσουπα

Υλικα: (για 3-4 ατομα)

  • 600gr κρεας μοσχαρισιο (κατα προτιμηση ελια)
  • 2 καροτα χοντροτριμμενα
  • 2 πατατες χοντροτριμμενες
  • 1 μεγαλο ξερο κρεμμυδι
  • 2 ποτηρια του νερου λευκο κρασι
  • Μαϊντανος
  • Μαραθος
  • 1 φυλλο δαφνης
  • Ελαιολαδο
  • 50gr κριθαρακι μετριο
  • 40gr τραχανας γλυκος
  • Αλατι, πιπερι, ριγανη
  • Νερο

Εκτελεση:
  • Κοβουμε το κρεας μας σε μικρα κομματακια, σαν κυβους 4Χ4εκ
  • Ψιλοκοβουμε το κρεμμυδι
  • Βαζουμε στην κατσαρολα μας το κρεμμυδι μαζι με τα κομματια του κρεατος  με λιγο ελαιολαδο και σωταρουμε μεχρι το κρεας μας να θωρακιστει εξωτερικα
  • Σβηνουμε με το λευκο κρασι μας και ανακατευουμε αφηνοντας να εξατμιστει το αλκοολ του κρασιου
  • Στη συνεχεια ριχνουμε μεσα τις πατατες και τα καροτα
  • Ρυθμιζουμε με αλατι, πιπερι 
  • Βαζουμε λιγη ριγανη και το φυλλο δαφνης
  • Ριχνουμε ζεστο νερο μεχρι να σκεπασει τα υλικα μας και λιγο παραπανω
  • Προσθετουμε ελαιολαδο
  • Ψιλοκοβουμε το μαϊντανο και το μαραθο και τα προσθετουμε στο φαγητο
  • Αφηνουμε σε χαμηλη φωτια για 45-50 λεπτα περιπου με κλειστο καπακι
  • Στη συνεχεια δυναμωνουμε τη φωτια και ριχνουμε μεσα το κριθαρακι και τον τραχανα
  • Ανακατευουμε συνεχεια μεχρι να ψηθει και το κριθαρακι
  • Βγαζουμε απο τη φωτια και αφηνουμε να πεσει λιγο η θερμοκρασια του φαγητου
  • Σερβιρουμε με κομματακια φετας απο πανω και αν θελουμε με φρεσκοψιλοκομμενο μαϊντανο για περισσοτερο αρωμα
  • Αν θελουμε επισης ριχνουμε και λιγο χυμο λεμονιου

Μυστικο: παντα στις σουπες οπου χρησιμοποιουμε φρεσκα μυρωδικα οπως μαϊντανο, ανηθο, μαραθο κ.α να βαζουμε και τους μισχους ψιλοκομμενους γιατι δινουν πολυ ωραια γευση στα φαγητα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου