Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

Μύδια Αχνιστά

Ένα κλασικό, νόστιμο και εύκολο πιάτο που συνηθίζουμε και φτιάχνουμε την Καθαρά Δευτέρα αλλά γενικά στις ημέρες της νηστείας.



Μύδια Αχνιστά
Υλικά: (για 4 άτομα)

  • 1Kgr φρέσκα μύδια 
  • 1/2 πράσσο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • λίγο μπούκοβο
  • λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μαϊντανος ψιλοκομμένος
  • 4 ποτήρια λευκό κρασί
  • χυμός λεμονιού
  • 4-5 κ.σ αλεύρι
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  • Καθαρίζουμε πολύ καλά τα κελύφη των μυδιών εξωτερικά με ενα μαχαίρι κάτω απο κρύο τρεχούμενο νερό
  • Ξεπλένουμε μέσα στο νεροχύτη με τρεχούμενο νερό ανακατεύοντας με τα χέρια μας
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσσο μεσα σε ελαιόλαδο
  • Βάζουμε τα μύδια, τα πασπαλίζουμε απο πάνω με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα
  • Συνεχίζουμε το σωτάρισμα
  • Ρίχνουμε το μπούκοβο και το πιπέρι
  • Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ελαφρά
  • Σιγά σιγά βλέπουμε τα μύδια να ανοίγουν
  • Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 10'
  • Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε
  • Σερβίρουμε σε πιατέλα
  • Ρίχνουμε απο πάνω το μαϊντανό
(προσοχή: όσα μύδια δεν ανοίξουν, τα πετάμε, δεν τρώγονται!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου