Ένα κλασικό, νόστιμο και εύκολο πιάτο που συνηθίζουμε και φτιάχνουμε την Καθαρά Δευτέρα αλλά γενικά στις ημέρες της νηστείας.
Μύδια Αχνιστά
Υλικά: (για 4 άτομα)
Μύδια Αχνιστά
Υλικά: (για 4 άτομα)
- 1Kgr φρέσκα μύδια
- 1/2 πράσσο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- λίγο μπούκοβο
- λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- μαϊντανος ψιλοκομμένος
- 4 ποτήρια λευκό κρασί
- χυμός λεμονιού
- 4-5 κ.σ αλεύρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε πολύ καλά τα κελύφη των μυδιών εξωτερικά με ενα μαχαίρι κάτω απο κρύο τρεχούμενο νερό
- Ξεπλένουμε μέσα στο νεροχύτη με τρεχούμενο νερό ανακατεύοντας με τα χέρια μας
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσσο μεσα σε ελαιόλαδο
- Βάζουμε τα μύδια, τα πασπαλίζουμε απο πάνω με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα
- Συνεχίζουμε το σωτάρισμα
- Ρίχνουμε το μπούκοβο και το πιπέρι
- Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ελαφρά
- Σιγά σιγά βλέπουμε τα μύδια να ανοίγουν
- Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 10'
- Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε
- Σερβίρουμε σε πιατέλα
- Ρίχνουμε απο πάνω το μαϊντανό
(προσοχή: όσα μύδια δεν ανοίξουν, τα πετάμε, δεν τρώγονται!)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου