Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

Κιμαδόπιτα

Για σήμερα μια ωραία συνταγή που μας έστειλε η φίλη μας η Λίζα.



Κιμαδόπιτα
Υλικά:

  • 500gr  κιμάς απο σπάλα
  • 1 φλ. πλιγούρι μουσκεμένο σε νερό
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κύβος λαχανικών
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • κανέλα
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 250gr κασέρι τριμμένο
  • 1/2 φλ. κόκκινο γλυκό κρασί
  • ελαιόλαδο
  • 12 φύλλα κρούστας
Εκτέλεση:
  • Σε δυο φλυτζάνια νερό με αλάτι βράζουμε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν
  • Σε μια κατσαρόλα μεσα σε λίγο λάδι σωτάρουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να σωταριστεί καλά
  • Προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι
  • Όταν μαλακώσουν τακρεμμύδια ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών μέσα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το πλιγούρι.
  • Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να ρουφήξει περίπου τα 3/4 των υγρών το πλιγούρι.
  • Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε ταυτόχρονα με το σωτάρισμα του κιμά
  • Αφού έχει σωταριστεί καλά ο κιμάς, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί
  • Ρίχνουμε μια πρέζα μοσχοκάρυδο και μια κανέλα
  • Προσθέτουμε το μίγμα των κρεμμυδιών μέσα στον κιμά και ανακατεύουμε καλά
  • Αφήνουμε το μίγμα μας να κρυώσει
  • Λαδώνουμε το ταψί μας
  • Στρώνουμε τα 4 φύλλα κάτω λαδώνοντάς τα 
  • Προσθέτουμε το κασέρι μέσα στο μίγμα του κιμά και ανακατεύουμε
  • Βάζουμε τη μισή γέμιση αυτή μέσα στο ταψί πάνω απο τα φύλλα που στρώσαμε
  • Στρώνουμε άλλα δυο φύλλα 
  • Ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση
  • Στρώνουμε απο πάνω και τα άλλα τέσσερα φύλλα λαδώνοντάς τα.
  • Κόβουμε σε κομμάτια
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C  για 30' περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου