Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

Ζαχαρόπαστα

Η Ζαχαρόπαστα είναι μια βασική παρασκευή που χρησιμοποιούμε σε πολλές τούτρες και γλυκά. Με αυτή δημιουργούμε εντυπωσιακά γλυκά.


Ζαχαρόπαστα
Υλικά:

  • 1Kgr ζάχαρη άχνη
  • 20gr ζελατίνη (12 φύλλα)
  • 1κ.σ. γλυκερίνη (τη βρίσκουμε σε ειδικά καταστήματα ζαχαροπλαστικής)
  • 1/2 φλ γλυκόζη
  • 1/4 φλ. νερό κρύο
  • εσάνς (π.χ βανίλια, πικραμύγδαλο, πορτοκάλι)
Εκτέλεση:
  • Σε ένα κατσαρολάκι διαλύουμε τα φύλλα ζελατίνας μέσα στο κρύο νερό, αφήνοντάς τα για 5 λεπτά περίπου
  • Βάζουμε το κατσαρολάκι πάνω στη φωτιά και προσθέτουμε τη γλυκόζη ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να διαλυθεί καλά η γλυκόζη και τα φύλλα ζελατίνας
  • Βάζουμε την εσάνς
  • Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε τη γλυκερίνη
  • Ανακατεύουμε καλά
  • Σε μια μεγάλη μπασίνα βάζουμε την άχνη ζάχαρη δημιουργώντας μια λακούβα στη μέση
  • Ρίχνουμε το ζεστό μίγμα της ζελατίνης εκεί στη λακούβα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα
  • Στη συνέχεια δουλεύουμε το μίγμα με το χέρι και ζυμώνουμε
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζάχαρη άχνη πασπαλίζοντας απο πάνω για να μην κολλάει στα χέρια μας
  • Μόλις η ζύμη μας δεν κολλάει στα χέρια μας την κάνουμε μια μπάλα και την τυλίγουμε καλά με μεμβράνη.
  • Αποθηκεύουμε μέσα σε δροσερό ντουλάπι.
  • Τη ζαχαρόπαστα μπορούμε να την χρωματίσουμε με ότι χρώμα ζαχαροπλαστικής θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου