Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

Λαδοκούλουρα τραγανά




Λαδοκούλουρα τραγανά
Υλικά:

  • 1 φλ. σπορέλαιο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ κανέλα
  • 1 κ.γλ γαρύφαλλο
  • 1 κ. γλ μοσχοκάρυδο
  • 1 κ. γλ σόδα σκόνη
  • 1 κ. γλ baking powder
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ χυμός πορτοκαλιού
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/2 φλ. κονιακ
  • 900gr  αλεύρι
  • σουσάμι
Εκτέλεση:
  • Σε μια μπασίνα βάζουμε το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά
  • προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το κονιακ
  • Σε ενα ποτήρι ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα (προσοχή γιατί φουσκώνει) και βάζουμε στο μίγμα μας
  • Βάζουμε το baking powder
  • Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο ενώ ανακατεύουμε
  • Πλάθουμε κουλουράκια 
  • Βουτάμε μεσα σε σουσάμι
  • Τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20-25' περίπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου