Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014

Σκορδαλιά με καρύδι

Η αρχόντισσα του τραπεζιου της 25ης Μαρτίου.





Σκορδαλιά με καρύδι
Υλικά:

  • 3 πατάτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ ξύδι
  • 1/2 φλ. καρύδια
  • 1 κ.σ κουκουνάρι
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν
  • Χτυπάμε στο multi τα καρύδια μέχρι να γίνουν σκόνη
  • Στο γουδί μας βάζουμε το σκόρδο, λίγο αλάτι, το τριμμένο καρύδι και το κουκουνάρι και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ωραία κρέμα
  • Όταν βράσουν οι πατάτες μας, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια
  • Βάζουμε τα κομμάτια στο blender και τις κάνουμε πουρέ
  • Προσθέτουμε το μίγμα του καρυδιού, το ξύδι, λίγο ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα στο blender 
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, το λεμόνι
  • Ρυθμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου πριν την σερβίρουμε.

1 σχόλιο:

  1. Απλά η γευση αυτη δεν υπάρχει ευχαριστω για το κέρασμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή