Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Τιραμισού Γιαουρτιού

Ένα δροσερό, απαλό, γευστικό γλυκό που μοιάζει λίγο με τιραμισού.



Τιραμισού Γιαουρτιού
Υλικά:

  • 200ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 400gr γιαούρτι στραγγιστό με ανθόγαλα
  • 100gr δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  • 1/3 φλυτζανιού ζάχαρη άχνη
  • 1/3 φλυτζανιού λικέρ αμαρέτο
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ ζάχαρη άχνη
  • 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρντι
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 1 σφηνάκι λικέρ αμαρέτο
  • 200gr  φουντούκια ανάλατα χοντροκομμένα
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε στο mixer την κρέμα γάλακτος μαζί με το 1/3 φλυτζανιού ζάχαρη να γίνει σαντιγύ
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, το 1/3 φλυτζανιού αμαρέτο και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα με το mixer
  • Βάζουμε τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε με μια μαρίζα
  • Σε μια αλλη μικρή μπασίνα (μικρό μπολ) χτυπάμε τους κρόκους των αυγών μαζι με τις 2 κ.σ ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει
  • Σε άλλη μπασίνα χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγμα
  • Προθέτουμε το μίγμα των κρόκων και τη μαρέγκα στο μίγμα του γιαουρτιού και ανακατεύουμε με μια μαρίζα.
  • Σε ενα μπολάκι ανακατεύουμε το γάλα με το σφηνάκι λικέρ αμαρέτο
  • Βουτάμε ενα ενα τα σαβαγιάρντι μέσα σε αυτό το μίγμα και στρώνουμε σε ταψάκια
  • Πάνω απο αυτή τη στρώση βάζουμε τη μισή ποσότητα της κρέμας μας
  • Από πάνω στρώνουμε πάλι σαβιαγιάρντι αφού τα βουτήξουμε μέσα στο μίγμα του γάλακτος
  • Ρίχνουμε και το υπόλοιπο μίγμα της κρέμας μας
  • Απο πάνω βάζουμε τα χοντροκομμένα φουντούκια και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου