Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Ρεβύθια Κοκκινιστά




Ρεβύθια Κοκκινιστά
Υλικά: (για 2 άτομα)
  • 250gr ρεβύθια (με το φλοιό τους)
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 τομάτα ψιλοκομμένη
  • 4 κ.γλ. τοματοπελτέ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 πράσσο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • άνηθος ψιλοκομμένος
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • ποικιλία πιπεριών (κόκκινο, άσπρο, πράσινο, μαύρο)
  • ρίγανη
  • θυμάρι
  • θρούμπι
  • 1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση:
  • Μουλιάζουμε τα ρεβύθια απο το προηγούμενο βράδυ μέσα σε κρύο νερό με λίγο αλάτι και τη σόδα.
  • Την επόμενη μέρα, ξεπλένουμε πολύ καλά τα ρεβύθια μας με κρύο νερό
  • Βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 10' περίπου
  • Ξεπλένουμε τα ρεβύθια με κρύο νερό και τα σουρώνουμε καλά
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσσο, το σκόρδο και το φύλλο της δάφνης μέσα σε ελαιόλαδο
  • Ρίχνουμε τα ρεβύθια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα ανακατεύοντας που και που
  • Βάζουμε αλάτι, τα πιπέρια και τα υπόλοιπα μπαχαρικά μας
  • Προσθέτουμε την τομάτα και τον τοματοπελτέ μαζί με τη ζάχαρη
  • Ανακατεύουμε καλά
  • Ρίχνουμε το μαϊντανό και τον άνηθο
  • Προσθέτουμε νερό ζεστό μέχρι να καλύψει τα ρεβύθια μας
  • Ανακατεύουμε καλά
  • Αφήνουμε να πάρει μια δυο βράσεις
  • Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 40' περίπου
  • Μετά ανοίγουμε το καπάκι, δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας που και που μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου