Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013

 Τάρτα με Σπανάκι και Πράσσο

    Σήμερα ήπιαμε τσάι στο σπίτι της μαμάς. Μας είχε φτιάξει μια υπέροχη πραγματικά τάρτα με σπανάκι και πράσσο που είπα να μοιραστώ τη συνταγή αυτή μαζί σας.



Τάρτα με Σπανάκι και Πράσσο
Υλικά:

  • 500gr σπανάκι φρέσκο πλυμμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 4 πράσσα ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
  • 150gr τυρί φέτα χοντροκομματιασμένη
  • 150gr ανθότυρο χοντροτριμμένο
  • 200gr κίτρινο τυρί τριμμένο (ανάλογα την προτίμηση μας)
  • αλάτι, πιπέρι
  • σουσάμι
Εκτέλεση:
  • Τοποθετούμε το φύλλο της σφολιάτας σε βουτυρωμένη λαμαρίνα
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα
  • Αποσύρουμε απο το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια μεσα σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σπανάκι με λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει για 20' περίπου
  • Βγάζουμε απο την κατσαρόλα και σουρώνουμε-στίβουμε καλά
  • Αφήνουμε να κρυώσει
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε μέσα σε ελαιόλαδο το πράσσο και προσθέτουμε το μίγμα με το σπανάκι μας
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά
  • Αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα ή το γάλα και αφήνουμε να κρυώσει
  • Προσθέτουμε στο μίγμα τα τυριά και ανακατεύουμε καλά
  • Στρώνουμε το μίγμα πάνω στην κρύα σφολιάτα
  • Πασπαλίζουμε απο πάνω με λίγο απο το τριμμένο τυρί και με σουσάμι
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C περίπου για 20'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου