Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

Φασόλια Χάντρες με Λουκάνικο

Τα κρύα μπήκαν για τα καλά και ετσι για σήμερα έφτιαξα ενα κάπως "βαρύ" φαγητό.  Κοκινιστά φασόλια στην κατσαρόλα, με μπούκοβο και χωριάτικο λουκάνικο.



Φασόλια Χάντρες με Λουκάνικο
Υλικά: (για 2 άτομα)

  • 250gr φασόλια χάντρες κατεψυγμένα
  • 2 μικρά χωριάτικα λουκάνικα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • ελαιόλαδο
  • 200gr χυμός τομάτας στον τρίφτη
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι
  • πάπρικα
  • μπούκοβο καυτερό
  • 1/2 ποτηράκι τσίπουρο
  • λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση:
  • Σωτάρουμε μέσα σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο μέσα σε ελαιόλαδο
  • Προσθέτουμε τα λουκάνικα κομμένα σε χοντρές ροδέλες και συνεχίζουμε το σωτάρισμα ανακατεύοντας
  • Σβήνουμε με το τσίπουρο και συνεχίζουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ
  • Ρίχνουμε τα φασόλια και ανακατεύουμε καλά
  • Προσθέτουμε το χυμό τομάτας και τη ζάχαρη
  • Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας
  • Βάζουμε το μαϊντανό και το άνηθο και ανακατεύουμε καλά
  • Προσθέτουμε μισό ποτήρι ζεστό νερό
  • Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για 50-60' περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου