Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Φακές σούπα με πορτοκάλι

Για σήμερα το μενού έχει Φακές σούπα με πορτοκάλι. Περίεργο αλλά νοστιμότατο. Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε.



Φακές Σούπα με Πορτοκάλι
Υλικά: (για 2-3 άτομα)

  • 250gr φακές ψιλές
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • χυμός και ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1 μεγάλη τομάτα τριμμένη στον τρίφτη
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • crema di balsamico
  • φύλλο δάφνης
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • άνηθος ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι
  • κύμινο
  • κανέλλα
  • κουρκουμάς
  • 2 κ.γλ. τοματοπελτές
  • λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση:
  • Βράζουμε τις φακές σε δυνατή φωτιά για 10'
  • Σουρώνουμε, ξεπλένουμε τις φακές με κρύο νερό και σουρώνουμε ξανά καλά
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τις φακές
  • Σωτάρουμε για λίγο
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη τομάτα, τον τοματοπελτέ, την crema di balsamico, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού, τη δάφνη, το μαϊντανό, τον άνηθο, το αλάτι, πιπέρι, το κύμινο, την κανέλλα, τον κουρκουμά, τη ζάχαρη και 1lt  νερό.
  • Ανακατεύουμε καλά
  • Αφήνουμε να πάρει μια δυο βράσεις
  • Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 30' περίπου
  • Βγάζουμε απο φωτιά και αφήνουμε για 30' περίπου πριν σερβίρουμε
  • Σερβίρουμε με ελαιόλαδο και crema di balsamico.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου