Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

Μανιταρόσουπα

Σήμερα, μέρα βροχερή και χειμωνιάτικη. Επιστρέφοντας σπίτι βρήκα στην αγορά ωραία φρέσκα μανιτάρια Agaricus και Pleurotus, ε και φυσικά σκέφτηκα να φτιάξω μια ωραία ζεστή και νόστιμη σούπα. Φυσικά αυτή η συνταγή μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε είδος μανιταριών.



Μανιταρόσουπα
Υλικά: (για 2 άτομα)

  • 200gr μανιτάρια Agaricus 
  • 150gr μανιτάρια Pleurotus
  • 50gr αποξηραμένα μανιτάρια Porcini
  • 1/2 πράσσο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • ελαιόλαδο
  • 100gr  κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά
  • βασιλικός ψιλοκομμένος
  • εστραγκόν
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 φέτες του τοστ
  • τυρί τριμμένο
Εκτέλεση:
  • Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια Porcini μέσα σε νερό για 5' και μετά στραγγίζουμε καλά
  • Κόβουμε όλα τα μανιτάρια σε φέτες
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε μέσα σε ελαιόλαδο το πράσσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα
  • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι
  • Σβήνουμε με το κρασί
  • Αφήνουμε να φύγει το αλκοόλ και προσθέτουμε τις πατάτες
  • Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε 1,5lt νερό ζεστό
  • Βάζουμε και το βασιλικό
  • Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15'
  • Με το μπίμερ πολτοποιούμε τη σούπα μας κάνοντάς την κρεμώδη
  • Ξαναβάζουμε στη φωτιά
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το εστραγκόν και ανακατεύουμε καλά
  • Αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά για άλλα 5'
  • Φρυγανίζουμε τις φέτες τοστ στην φρυγανιέρα και κόβουμε σε κυβάκια
  • Σερβίρουμε τη σούπα με το φρυγανισμένο ψωμί και τριμμένο τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου