Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Ομελέτα με Λουκάνικα Πορτοκαλιού

Σήμερα είπα να κάνω κατι εύκολο, γρήγορο και πολυ πολυ νόστιμο για να συνοδεύσω την μπύρα μου.



Ομελέτα με Λουκάνικα Πορτοκαλιού
Υλικά: 

  • 2 αυγά
  • 1 πατάτα κομμένη σε φέτες
  • 1 λουκάνικο με πορτοκάλι (τα βρίσκετε στα super markets) σε φέτες κομμένο
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κ.σ γάλα φρέσκο
  • τριμμένη παρμεζάνα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις φέτες της πατάτας
  • Προσθέτουμε τα κομμάτια του λουκάνικου και αφήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα
  • Αποσύρουμε απο τη φωτιά
  • Σε ενα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα και 1 κ.σ νερό, λίγο αλάτι και πιπέρι
  • Βάζουμε το τηγάνι με την πατάτα και το λουκάνικο ξανά στη φωτιά και ρίχνουμε απο πάνω το μίγμα του αυγού
  • Απο πάνω ρίχνουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού
  • Σκεπάζουμε με ενα καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5' περίπου
  • Σερβίρουμε σε πιάτο και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου