Γίγαντες με Σπανάκι
Υλικά:
- 500gr γίγαντες
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 400gr σπανάκι
- 2 πατάτες τριμμένες στο χοντρό τρίφτη
- 250gr χυμός τομάτας στον τρίφτη
- Ελαιόλαδο
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- Αλάτι, πιπέρι
- Πάπρικα
- Σέλερυ ψιλοκομένο
- 1 κ.γλ. Σόδα
- Λίγη ζάχαρη
Εκτελεση:
- Μουλιάζουμε τους γίγαντες μεσα σε νερό για ενα βράδυ μαζί με 1 κ.γλ. Σόδα
- Την επόμενη, αφου ξεπλύνουμε καλά τους γίγαντες, τους βράζουμε για 20' περίπου
- Σουρώνουμε
- Μπλανσάρουμε (ζεματίζουμε) το σπανάκι και το σουρώνουμε
- Μέσα σε μια γάστρα βάζουμε τους γίγαντες και ολα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με 2 ποτήρια νερό και ανακατεύουμε καλά
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 190C ανακατεύοντας που και που.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου