Γεμιστά
Υλικά:
- 4 Τομάτες
- 4 Πιπεριές
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Άνηθος ψιλοκομμένος
- Φρέσκος δυόσμος
- 1 1/2 κ.σ Κουκουνάρι
- 1/3 φλυτζανιού Μαύρες σταφίδες
- 1 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα
- Ελαιόλαδο
- Χυμός τομάτας
- Τριμμένη φρυγανιά
- Λίγο λευκό κρασί
- Αλάτι, πιπέρι
- Θυμάρι
- Λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Αδειάζουμε το εσωτερικό απο τις τομάτες και τις πιπεριές
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μεσα σε ελαιόλαδο
- Ρίχνουμε το κουκουνάρι και το ρύζι
- Σβήνουμε με το κρασί
- Προσθέτουμε οτι αδειασαμε απο τις τομάτες και τις πιπεριές
- Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας
- Βάζουμε το μαϊντανό, τον άνηθο και το δυόσμο
- Προσθέτουμε τις σταφίδες
- Αφήνουμε να πάρει μια βράση
- Περιμένουμε να κρυώσει λίγο
- Με ενα πηρούνι τρυπαμε περιμετρικά τις τομάτες και τις πιπεριες
- Γεμίζουμε με το μίγμα μας
- Τοποθετουμε σε ταψί στη σειρά
- Περιχύνουμε με ελαιόλαδο
- Πασπαλίζουμε με φρυγανιά
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι
- Περιχύνουμε με το χυμό τομάτας ανακατεμένο με λίγη ζάχαρη
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου