Μπαρμπούνια φασόλια
Υλικά:(για 2-3 άτομα)
- 250 gr φασόλια μπαρμπούνια
- 250gr χυμός τομάτας στον τρίφτη
- 1 τοματα κομμένη σε κυβάκια
- 8 μανιταρια ψημένα στο φούρνο με λαδι , ριγανη και πιπερι
- 1 πατατα σε κυβάκια
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Άνηθος ψιλοκομμένος
- Λίγη ζάχαρη
- Αλάτι, πιπέρι
- Ρίγανη
- Πάπρικα
- Ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι ροζέ κρασί
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε ολο το βραδυ τα φασόλια μεσα σε νερό
- Την επομενη μέρα βράζουμε τα φασολια για 10' περίπου
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και την πατάτα
- Στη συνέχεια προσθέτουμε την πιπεριά
- Σουρώνουμε τα φασολια και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στην κατσαρόλα να σωταριστούν
- Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας
- Σβήνουμε με το κρασί
- Βάζουμε τα μανιτάρια, την τομάτα και το χυμό τομάτας
- Βαζουμε ενα ποτήρι νερό
- Ανακατεύουμε
- Ρίχνουμε το μαϊντανό και τον άνηθο
- Κλεινουμε το καπάκι
- Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1- 11/2 ώρα περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου