Ρεβύθια στη γάστρα
Υλικά:
- 250gr ρεβύθια με το φλοιό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 πατάτα κομμένη σε κυβάκια
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Άνηθος ψιλοκομένος
- Ελαιόλαδο
- 1 μεγάλη τομάτα κομμένη σε κυβάκια
- 5 κ.σ. Χυμός τομάτας
- Αλάτι, πιπέρι
- Ρίγανη
- Λίγη ζάχαρη
- 2 κ.γλ.σόδα σκόνη
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τα ρεβύθια μέσα σε νερό με τη σοδα για ενα ολόκληρο βράδυ
- Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε να βράσουν για 15'-20' περίπου
- Τα σουρώνουμε
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και την πατάτα
- Ρίχνουμε την τομάτα, το μαϊντανό, τον άνηθο, τα μπαχαρικά μας και το χυμό τομάτας
- Αφήνουμε να παρει βράση
- Προσθέτουμε μέσα τα ρεβύθια
- Ρίχνουμε 1/2 ποτήρι νερό
- Ανακατεύουμε καλά
- Βάζουμε σε πήλινη γάστρα
- Τη σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 1 ωρα περίπου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου