Ακόμα μια συνταγή φίλοι μου για πασχαλινά κουλουράκια, αλλά αυτή τη φορά με άρωμα μαστίχας.
Πασχαλινά Κουλουράκια Μαστίχας
Υλικά:
Πασχαλινά Κουλουράκια Μαστίχας
Υλικά:
- 250gr βούτυρο
- 250gr ζάχαρη
- 2 αυγά
- Ξύσμα δυο πορτοκαλιών
- 2 βανίλιες
- 1 κ.γλ. Μαστίχα σε σκόνη
- 1/2 πρέζα αλάτι
- 1/4 ποτηριού χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 κ.γλ. Σόδα
- 650gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γλ. Baking powder
- 1 κρόκος αυγού για το άλειμα
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο mixer τη ζάχαρη, το βούτυρο, τη μαστίχα, τις βανίλιες, το ξυλσμα και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν
- Σε ενα μπωλ χτυπάμε τα αυγά και μετά τα ρίχνουμε στο παραπάνω μίγμα
- Σε ενα ποτήρι βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού και διαλύουμε μέσα τη σόδα (προσοχή γιατί φουσκώνει) και το ρίχνουμε στο μίγμα μας
- Προσθέτουμε το baking powder
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 20'
- Πλάθουμε κουλουράκια και τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα
- Σε ενα μπολάκι βάζουμε τον κρόκο του αυγού μαζί με λίγο κρύο νερό και ανακατεύουμε
- Αλείφουμε τα κουλουράκια με το μίγμα αυτό
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20' περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου