Υπέροχα, νόστιμα, νηστήσιμα μηλοπιτάκια απο την κυρια Κική στη Θήβα.
Μηλοπιτάκια
Υλικά:
Μηλοπιτάκια
Υλικά:
- 1 αλεύρι φαρίνα
- 1 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο
- 1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1/4 κ. Γλ. Αλάτι
Για τη γέμιση:
- 4 μεγάλα μήλα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
- 2 κ.σ χυμός λεμονιού
- 4 κ.σ ζάχαρη
- 1/2 κ.γλ κανέλα
- 1/2 κ.γλ γαρύφαλλο
- 1/2 κ.γλ μοσχοκάρυδο
- 1 φλυτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
- 1 φλυτζάνι ξανθές σταφίδες
Εκτέλεση:
- Ξεκινάμε με τη ζύμη μας πρώτα
- Σε ενα μπολ βάζουμε ολα τα υγρά υλικά μαζί, στη συνέχεια τη ζάχαρη και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε το αλευρι και ανακατεύουμε καλά
- Πλάθουμε σε στρογγυλά πιτάκια
- Στη συνέχεια πάμε να φτιάξουμε τη γέμιση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα μήλα, το χυμό λεμονιού, και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιούν τα υγρά τους
- Βάζουμε τα μπαχαρικά μας, τα καρύδια και τις σταφίδες
- Βάζουμε απο λίγη γέμιση σε κάθε πιτάκι και διπλώνουμε στη μέση
- Με ενα πηρουνάκι κάνουμε σχέδιο γύρω γύρω κλείνοντας
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-35'
- Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου