Ενα από τα πολύ αγαπημένα μου φαγητά. Οταν το έφτιαχνε ο παππούς μου ο μάγειρας, μοσχοβολούσε το σπίτι. Το έκανε τόσο νόστιμο που δεν ήθελες να σταματήσεις να τρως.
Ιμάμ Μπαϊλντί
Υλικά: (για 4 άτομα)
Ιμάμ Μπαϊλντί
Υλικά: (για 4 άτομα)
- 8 μελιτζάνες αργείτικες
- 4 μεγαλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 3 τομάτες κομμένες σε κυβάκια
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- Δυόσμος ψιλοκομμένος
- Φρυγανιά τριμμένη
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 200gr χυμός τομάτας στον τρίφτη
- Λίγη ζάχαρη
- Λίγη κανέλα
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε βαθιά κατα μήκος
- Τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για 1 ώρα να ξεπικρίσουν
- Σε ενα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μεσα σε λίγο ελαιόλαδο
- Σε μια μπασίνα (μεγάλο μπολ) βάζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά
- Προσθέτουμε λίγη ζάχαρη, τις τομάτες και λίγο ελαιόλαδο
- Ανακατεύουμε
- Τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες ολόκληρες όπως είναι
- Στη συνέχεια γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μίγμα μας
- Τοποθετούμε σε ταψί
- Πάνω απο κάθε μελιτζάνα ρίχνουμε χυμό τομάτας, στην οποία έχουμε βάλει λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και λίγη κανέλα
- Πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά πάνω απο κάθε μελιτζάνα
- Περιχύνουμε με ελαιόλαδο απο πάνω
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου