Κινέζικο με γαρίδες
Υλικά: (για 4 άτομα)
- 12 γαρίδες Νο2
- 1/2 kgr γαρίδες μικρές καθαρισμένες
- 2 πράσινες πιπεριές
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
- 1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά
- 2 κολοκυθάκια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 μπουκαλάκι soya sauce
- 250gr κάσιους
- Ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι φρέσκο
- 2 ποτήρια ρύζι
- 1 κ.σ αλεύρι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τα λαχανικά σε μπαστουνάκια (ζυλιέν)
- Σε ενα μπολ βάζουμε τις μεγάλες γαρίδες με το 1/4 του μπουκαλιού της soya sauce να μαριναριστούν
- Σε γουόκ βάζουμε λάδι
- Οταν κάψει ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά, τα κάσιους και τις μικρές γαρίδες και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σωταριστούν καλά
- Προσθέτουμε τα 3/4 του μπουκαλιού της soya sauce και ανακατεύουμε αφήνοντας τα υλικά μας να μαγειρευτούν μαζί με τη sauce
- Ετοιμάζουμε το ρύζι μας με το γνωστό τρόπο
- Σε ενα τηγάνι βάζουμε πολύ λιγο λάδι και σωτάρουμε εκεί μεσα τις μεγάλες γαρίδες μαζί με τη μαρινάδα τους
- Μεσα στο χυμό πορτοκάλι, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά
- Ρίχνουμε αυτό το μίγμα στο γουοκ με τις γαρίδες και αφήνουμε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας
- Σερβίρουμε το ρύζι με τη σάλτσα και τις γαρίδες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου