Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014

Χοιρινό με Δαμάσκηνα και Cranberries

Αυτό ήταν το κυρίως πιάτο στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μου. Γευστικό, γιορτινό, νόστιμο.



Χοιρινό με Δαμάσκηνα και Cranberries
Υλικά: (για 6 άτομα)

  • 2 kgr χοιρινό μπούτι
  • 10 αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 120gr αποξηραμένα cranberries
  • 2  κ.σ. μέλι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 σφηνάκια κόκκινο ημίγλυκο κρασί
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μίγμα πιπεριών
  • λίγο κανέλα
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε στο μπλεντεράκι το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι, τα μπαχαρικά μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα
  • Βάζουμε το χοιρινό μπούτι μέσα σε γάστρα, αλείφουμε με την κρέμα αυτή και ανακατευουμε καλά βάζοντας και τα δαμάσκηνα με τα cranberries.
  • Αφήνουμε να μαριναριστεί καλά μέσα στο ψυγείο για ενα ολόκληρο βράδυ
  • Την επόμενη μέρα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 2 ώρες περίπου.
  • Βγάζουμε απο το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει
  • Βγάζουμε το κρέας μας απο τη γάστρα και το κόβουμε σε φέτες
  • Παίρνουμε τη σάτσα του ψητού με τα δαμάσκηνα και τα cranberries και πολτοποιούμε με το μπίμερ ω΄στε να δημιουργηθεί μια ωραία βελούδινη κρέμα
  • Ζεσταίνουμε αυτή την κρέμα μέσα σε κατσαρολάκι, ενώ ζεσταίνουμε και το κομμένο μας κρέας στο φούρνο.
  • Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου και τη σάλτσα αυτή.
Σημείωση: Εγώ το σέρβιρα με πατάτες φούρνου φτιαγμένες με πορτοκάλι και μέλι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου