Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Κρεμμυδόσουπα

Αυτές τις μέρες που κάνει κρύο, τι πιο νόστιμο, τι πιο ζεστό και δυναμωτικό απο μια ραφινάτη και γευστική σούπα, όπως είναι η γνωστή σε όλους μας Κρεμυδόσουπα. Εδώ παρουσιάζω μια δική μου version της σούπας αυτής που δεν διαφέρει ιδιαίτερα βέβαια απο την κλασσική γαλλική συνταγή.



Κρεμμυδόσουπα
Υλικά: (για 2 άτομα)

  • 3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 lt  ζωμός βοδινού
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί ημίγλυκο
  • ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο τσίλι σε σκόνη
  • λίγη ζάχαρη
  • 2 κ.σ νισεστέ
  • 1 λουκάνικο χωριάτικο ψιλοκομμένο
  • 2 φέτες ψωμί φρυγανισμένο
  • τριμμένο τυρί
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέσα σε ελαιόλαδο και στο βούτυρο
  • Ρίχνουμε αλάτι και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το σωτάρισμα καλά
  • Βάζουμε και το ψιλοκομμένο λουκάνικο και σωτάρουμε και άλλο
  • Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε
  • Βάζουμε το νισεστέ
  • Προσθέτουμε το ζωμό, πιπέρι και τσίλι
  • Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 30' περίπου.
  • Σερβίρουμε με το φρυγανισμένο ψωμί και τριμμένο τυρί απο πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου