Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Σοκολατένιο Κέικ με σιρόπι

Αυτό ειναι ένα απο τα πιο αγαπημένα μου γλυκά. Είναι ένα γλυκό το οποίο μας το φτιάχνει συνέχεια η μητέρα μου. Ενα γλυκό που απο μικρό παιδί θυμάμαι οτι με ξετρέλαινε, αλλά πάντα θυμάμαι τη μαμά να φωνάζει να μην φάμε πολύ γιατι έχει πολύ ποτό μέσα. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε.



Σοκολατένιο Κέικ με σιρόπι
Υλικά:

  • 1 1/2 φλ.του καφέ κονιάκ ή whiskey
  • 4 αυγά
  • 250gr βούτυρο
  • 5-6 φλ. του καφέ ζάχαρη
  • 2 φλ. του καφέ νερό
  • 1 φλ. του καφέ κακάο
  • 4 φλ. του καφέ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 1/2 κ.γλ. baking powder
  • 1 κ.γλ. σόδα σκόνη
  • 1 βανίλια
  • λίγη άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση
  • Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το κονιάκ με το κακάο και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά
  • Βράζουμε μέχρι να φουσκώσει
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά
  • Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα
  • Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το mixer και προσθέτουμε το μισό μίγμα της κατσαρόλας σιγά σιγά ενώ χτυπάμε με το mixer
  • Ρίχνουμε μέσα τη βανίλια, τη σόδα και το baking powder
  • Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο λίγο λίγο και ανακατεύουμε καλά
  • Ρίχνουμε μέσα τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζα
  • Βάζουμε σε φόρμα σιλικόνης
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20'
  • Ξαναβράζουμε το υπόλοιπο μισό μίγμα της κατσαρόλας και σιροπιάζουμε το κέικ μας μόλις βγεί απο το φούρνο
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά και να πιεί όλο το σιρόπι
  • Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη
Σημείωση: Αυτό το γλυκό μπορεί να σερβιριστεί πολύ ωραία με παγωτό καϊμάκι και τριμένο φυστίκι αιγίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου