Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

Σπανακόπιτα

Μια πολύ νόστιμη πίττα που έφτιαξε η καλή μας φίλη Λιζα, μας πρόσφερε στο μάθημα των ιταλικών και μοιράστηκε τη συνταγή μαζί μας. Grazie tanto Lisa.



Σπανακόπιτα
Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
  • ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 Kgr σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 500gr τυρί φέτα 
  • 2 κ.σ. γιαούρτι σταργγιστό
  • 2-3 κ.σ. τυρί ricotta
  • 3 αυγά
  • άνηθος
  • δυόσμος
  • πιπέρι
  • πάπρικα
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέσα σε λίγο ελαιόλαδο
  • Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχιζουμε με το σωτάρισμα
  • Ρίχνουμε πιπέρι, πάπρικα, άνηθο και το φρέσκο δυόσμο
  • Αφήνουμε να σωταριστεί καλά το μίγμα μας και αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του περίπου για 30'
  • Απομακρύνουμε απο τη φωτιά 
  • Προσθέτουμε το τυρί φετα, το γιαούρτι και τη ricotta
  • Ανακατεύουμε καλά
  • Ρίχνουμε τα αυγά μας χτυπημένα και ανακατεύουμε ξανά
  • Λαδώνουμε το ταψί μας
  • Στρώνουμε 2 φύλλα, λαδώνοντάς τα μεταξύ τους και ρίχνουμε τη μισή γέμιση
  • Μετά βάζουμε άλλα 2 φύλλα λαδώνοντάς τα πάλι ανάμεσα και ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση
  • Βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα απο πάνω, λαδώνοντάς τα επίσης μεταξύ τους
  • Με ένα μαχαίρι κόβουμε την πίττα σε κομμάτια
  • Ρίχνουμε απο πάνω 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο ώστε να εισχωρήσει μέσα στην πίττα μέσα απο τα κοψίματα, σε όλα τα επίπεδα μέχρι κάτω.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C.
Σημείωση: Αν θέλουμε μέσα στην πίττα μας μαζί με τα υπόλοιπα τυριά προσθέτουμε και κάποιο καπνιστό τυρί ώστε να κάνει τη γεύση πιο πικάντικη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου