Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

Φιλέτο Γλώσσας με Φασόλια

Σήμερα είχα την επιθυμία να φτιάξω ενα φαγητό που να περιέχει φασόλια και ψάρι στην κατσαρόλα. Επειδή όμως δεν το είχα προγραμματίσει για να μουλιάσω τα φασόλια απο το βράδυ, αγόρασα φασόλια "χάντρες" κατεψυγμένα απο το super market και φιλέτα ψαριού (το μόνο φιλέτο όμως που βρήκα ήταν φιλέτα γλώσσας). Μπήκα λοιπόν στην κουζίνα μου και δημιούργησα αυτό το πολυ εύκολο, γρήγορο, ελαφρύ, αρωματικό και γευστικό πιάτο.



Φιλέτο Γλώσσας με Φασόλια
Υλικά: (για 2 άτομα)

  • 4 φιλέτα Γλώσσας
  • 220gr φασόλια "χάντρες" κατεψυγμένα
  • 1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε φέτες
  • 1 καρότο κομμένο σε φέτες
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • σέλινο ψιλοκομμένο
  • άνηθος ψιλοκομμένος
  • ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • ρίγανη
  • θυμάρι
  • χυμός ενός λεμονιού
  • 4 κ.σ. χυμός τομάτας στον τρίφτη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ποτήρι ζεστό νερό ή ζωμός λαχανικών
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέσα σε ελαιόλαδο
  • Προσθέτουμε τις φέτες της πατάτας, του καρότου και του κολοκυθιού συνεχίζοντας το σωτάρισμα
  • Ρίχνουμε τα φασόλια και ανακατεύουμε
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη, τη ρίγανη και το θυμάρι
  • Ανακατεύουμε καλά
  • Τοποθετούμε απο πάνω τα φιλέτα της γλώσσας
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και θυμάρι
  • Σβήνουμε με το κρασί
  • Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού
  • Απο πάνω βάζουμε το σέλινο και τον άνηθο
  • Ρίχνουμε απο μια κουταλιά της σούπας χυμό τομάτας πάνω απο κάθε φιλέτο γλώσσας
  • Προσθέτουμε στο κέντρο της κατσαρόλας (χωρίς να πάει πάνω απο τα φιλέτα μας) το ζωμό ή το ζεστό νερό
  • Ρίχνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο
  • Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 40' περίπου
  • Σερβίρουμε με λίγο λεμόνι και ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου