Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013

Ιταλική Αφράτη Σοκολατόπιτα

Σήμερα είχα καλεσμένους για πρωϊνό στο σπίτι μου την αδερφή μου και τον γαμπρό μου. Έφτιαξα λοιπόν μια εύκολη, δυνατή σε γεύση σοκολατόπιτα. Σας προτρέπω να την δοκιμάσετε οπωσδήποτε. Μια καλή ιδέα είναι να τη σερβίρετε ζεστή με παγωτό βανίλια απο πάνω.



Ιταλική Αφράτη Σοκολατόπιτα (Torta soffice al cioccolato)

Υλικά: (για 6 άτομα)

  • 250gr κουβερτούρα
  • 250gr βούτυρο
  • 50gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αυγά
  • 120gr ζάχαρη
  • 40gr φυστίκι αιγίνης ανάλατο
  • 1 βανίλια
  • άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρι.
  • Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε μεσα το βούτυρο σε κομμάτια
  • Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζα ώστε να ομοιογενοποιηθεί καλά το μιγμα μας
  • Χωρίζουμε τα αυγά μας σε ασπράδια και κρόκους
  • Σε ενα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα 
  • Σε ενα άλλο μπολ χτυπάμε με το mixer τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ενα λευκό αφράτο μίγμα
  • Ρίχνουμε τη βανίλια και το αλεύρι στο μίγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά με το mixer
  • Προσθέτουμε το μίγμα της σοκολάτας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά
  • Βάζουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μια μαρίζα
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου περίπου 23εκ.
  • Ρίχνουμε μέσα το μίγμα μας
  • Απο πάνω βάζουμε τα φυστίκια
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 35'.
  • Αφήνουμε να χλιαρίνει και μετά ξεφορμάρουμε
  • Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου