Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

Κοκκινιστό με μακαρόνι

Σήμερα είπα να κάνω ένα κάπως χειμωνιάτικο φαγητό, γεμάτο αρώματα και γεύσεις απο κανέλα, κρασί και γαρύφαλλο.



Κοκκινιστό με Μακαρόνι

Υλικά: (για 4 άτομα)

  • 600gr μοσχαρίσιο κρέας κυλώτο σε κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 250gr χυμός τομάτας στον τρίφτη
  • 2 κ.γλ πελτές τομάτας
  • λίγη ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
  • κανέλλα σκόνη
  • γαρύφαλλο σκόνη
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 πακέτο μακαρόνι Νο5
  • τριμμένο τυρί
Εκτέλεση:
  • Σωτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος μέσα σε λίγο ελαιόλαδο μεσα σε αντικολητική κατσαρόλα
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να φύγει το αλκοολ
  • Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό τομάτας και τον πελτέ
  • Ανακατεύουμε καλά
  • Προσθέτουμε το μαϊντανό και τον άνηθο
  • Κλείνουμε το καπάκι 
  • Αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια μας
  • Μόλις είναι έτοιμα και τα σουρώσουμε ανακατεύουμε με λίγη απο τη σάλτσα μας για να μην μας κολλήσουν
  • Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου