Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Κριθαράκι με χωριάτικο λουκάνικο


Κριθαράκι με χωριάτικο λουκάνικο
Υλικά:


  • 250gr κριθαράκι μέτριο
  • 2 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
  • 2 τομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. Αρακά ψιλό
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Μαϊντανό, άνηθο
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κομματάκι βούτυρο
  • 150gr τριμμένο κεφαλοτύρι
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ζάχαρη
Εκτέλεση:
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε μέσα στο ελαιόλαδο το κρεμμυλδι, την πιπεριά μαζί με το λουκάνικο
  • Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μελαχρινή να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τη ζάχαρη
  • Προσθέτουμε την τομάτα μαζί με ένα ποτήρι νερό
  • Ρίχνουμε το άνηθο και το μαϊντανό και τον αρακά 
  • Τοποθετούμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
  • Ταυτοπχρονα σε μια όλη κατσαρόλα βράζουμε το κριθαράκι μας.
  • Μόλις είναι έτοιμο (να είναι al dente) το σουρώνουμε και το ρίχνουμε στο μίγμα με τα λουκάνικα
  • Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά
  • Βάζουμε το κομματάκι βουτύρου και ανακατεύουμε
  • Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου