Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Χοιρινό ρολό γεμιστό

Χοιρινό ρολό γεμιστό
Υλικά:


  • 1 1/2 kgr μπούτι χοιρινό
  • 150 gr γραβιέρα σε μπαστουνάκια κομμένη
  • 4-5 φέτες καπνιστό ζαμπόν
  • 1/2 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 μέτρια τομάτα σε φέτες
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • Χυμός λεμονιού και ξύσμα
  • Ελαιόλαδο
  • 1 gel βοδινό ζωμό 
  • Λίγη μουστάρδα
Εκτέλεση:
  • Απλώνουμε το χοιρινό μας σε μια επιφάνεια ( έχουμε ζητήσει από τον κρεοπώλη μας χοιρινό μπούτι με τέτοιο τρόπο κομμένο ώστε να μπορεί μα γεμιστεί).
  • Στο κέντρο τοποθετούμε τις φέτες τομάτας, το ζαμπόν, το τυρί, τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • Ρολάρουμε και κλείνουμε το χοιρινό ρολό μας με σπάγγο ή με διχτάκι. Κλείνουμε σφιχτά
  • Στην πήλινη γάστρα τοποθετούμε μέσα το ρολό
  • Σε ένα μπολ βάζουμε ελαιόλαδο, μουστάρδα, λεμόνι, ξύσμα λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • Αλείψουμε με αυτό το μίγμα όλο το ρολό
  • Διαλύουμε σε ένα ποτήρι ζεστό νερό το gel βοδινού ζωμού και το ρίχνουμε στη γάστρα. 
  • Κλείνουμε με το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αερόθερμο για 2 ώρες περίπου. Στη μία ώρα αφαιρούμε το καπάκι της γάστρας ώστε να ξεροψηθεί το ρολό μας.
  • Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου