Χοιρινό ρολό γεμιστό
Υλικά:
Υλικά:
- 1 1/2 kgr μπούτι χοιρινό
- 150 gr γραβιέρα σε μπαστουνάκια κομμένη
- 4-5 φέτες καπνιστό ζαμπόν
- 1/2 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 μέτρια τομάτα σε φέτες
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- Χυμός λεμονιού και ξύσμα
- Ελαιόλαδο
- 1 gel βοδινό ζωμό
- Λίγη μουστάρδα
Εκτέλεση:
- Απλώνουμε το χοιρινό μας σε μια επιφάνεια ( έχουμε ζητήσει από τον κρεοπώλη μας χοιρινό μπούτι με τέτοιο τρόπο κομμένο ώστε να μπορεί μα γεμιστεί).
- Στο κέντρο τοποθετούμε τις φέτες τομάτας, το ζαμπόν, το τυρί, τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- Ρολάρουμε και κλείνουμε το χοιρινό ρολό μας με σπάγγο ή με διχτάκι. Κλείνουμε σφιχτά
- Στην πήλινη γάστρα τοποθετούμε μέσα το ρολό
- Σε ένα μπολ βάζουμε ελαιόλαδο, μουστάρδα, λεμόνι, ξύσμα λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- Αλείψουμε με αυτό το μίγμα όλο το ρολό
- Διαλύουμε σε ένα ποτήρι ζεστό νερό το gel βοδινού ζωμού και το ρίχνουμε στη γάστρα.
- Κλείνουμε με το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αερόθερμο για 2 ώρες περίπου. Στη μία ώρα αφαιρούμε το καπάκι της γάστρας ώστε να ξεροψηθεί το ρολό μας.
- Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου