Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Ρεβύθια στο πήλινο με κολοκυθανθούς





Ρεβύθια στο πήλινο με κολοκυθανθούς

Υλικά:(για 4 μερίδες)

  • 250gr ρεβύθια αποφλοιωμένα
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
  • 4 κολοκυθάκια κομμένα σε φετάκια
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 1/2 πράσσο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 1 μεγάλη τομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 8 μεγάλους φρέσκους κολοκυθανθούς
  • 4 κ.σ τομάτα τριμμένη στον τρίφτη
  • Μαϊντανός, άνηθος, δυόσμος
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα καυτερή, κύμινο, κουρκουμάς, ζάχαρη, φύλλο δάφνης
  • Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  • Μουλιάζουμε τα ρεβύθια μέσα σε μια μπασίνα με νερό όλο το βράδυ
  • Βράζουμε τα μουλιασμένα ρεβύθια για 15 λεπτά σε μια κατσαρόλα και τα ξαφρίζουμε
  • Σουρώνουμε τα ρεβύθια και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσσο, το σκόρδο
  • Προσθέτουμε τη μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια, το καρότο και την πιπεριά
  • Βάζουμε τα ρεβύθια και ανακατεύουμε καλά
  • Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας
  • Προσθέτουμε την τομάτα, την τομάτα στον τρίφτη, το μαϊντανό, το άνηθο, τη ζάχαρη και το φύλλο δάφνης
  • Βάζουμε και δυο κολοκυθανθούς ψιλοκομμένους
  • Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό
  • Αφήνουμε να πάρει μια βράση
  • Γυρνάμε το μίγμα από την κατσαρόλα σε μια πήλινη γάστρα
  • Τοποθετούμε από πάνω τους 6 κολοκυθανθούς
  • Κλείνουμε με το καπάκι 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1-1 1/2 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου