Ρεβύθια στο πήλινο με κολοκυθανθούς
Υλικά:(για 4 μερίδες)
- 250gr ρεβύθια αποφλοιωμένα
- 1 μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
- 4 κολοκυθάκια κομμένα σε φετάκια
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 1/2 πράσσο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- 1 μεγάλη τομάτα κομμένη σε κυβάκια
- 8 μεγάλους φρέσκους κολοκυθανθούς
- 4 κ.σ τομάτα τριμμένη στον τρίφτη
- Μαϊντανός, άνηθος, δυόσμος
- Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα καυτερή, κύμινο, κουρκουμάς, ζάχαρη, φύλλο δάφνης
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε τα ρεβύθια μέσα σε μια μπασίνα με νερό όλο το βράδυ
- Βράζουμε τα μουλιασμένα ρεβύθια για 15 λεπτά σε μια κατσαρόλα και τα ξαφρίζουμε
- Σουρώνουμε τα ρεβύθια και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσσο, το σκόρδο
- Προσθέτουμε τη μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια, το καρότο και την πιπεριά
- Βάζουμε τα ρεβύθια και ανακατεύουμε καλά
- Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας
- Προσθέτουμε την τομάτα, την τομάτα στον τρίφτη, το μαϊντανό, το άνηθο, τη ζάχαρη και το φύλλο δάφνης
- Βάζουμε και δυο κολοκυθανθούς ψιλοκομμένους
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό
- Αφήνουμε να πάρει μια βράση
- Γυρνάμε το μίγμα από την κατσαρόλα σε μια πήλινη γάστρα
- Τοποθετούμε από πάνω τους 6 κολοκυθανθούς
- Κλείνουμε με το καπάκι
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1-1 1/2 ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου