Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Γαριδόσουπα βελουτέ

Μια συνταγή που την κάνω πολύ συχνά στο σπίτι μου. Αρωματική, νόστιμη και ντελικάτη.


Γαριδόσουπα βελουτέ
Υλικά: (για 2 άτομα)


  • 12 μεγάλες γαρίδες με κέλυφος
  • 20 γαρίδες μεσαίες καθαρισμένες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/2 πράσσο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 ποτηράκι τσίπουρο
  • 5 πατάτες μεγάλες κομμένες σε κομμάτια
  • 3 κολοκυθάκια κομμένα σε κομμάτια
  • Μαϊντανός, άνηθος, μάραθο
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, γλυκό μπούκοβο
  • 3 μπαλίτσες ψιλό φιδέ
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμός ενός λεμονιού
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τις γαρίδες με το κέλυφος μαζί με το κρεμμύδι, το πράσσο, το σκόρδο και το καρότο.
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο, τη ρίγανη και συνεχίζουμε το σωτάρισμα.
  • Σβήνουμε με το τσίπουρο
  • Αφαιρούμε τις γαρίδες από την κατσαρόλα.
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και σωτάρουμε
  • Ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα λαχανικά μας και λίγο παραπάνω
  • Προσθέτουμε μαϊντανό, άνηθο και το μάραθο
  • Τοποθετούμε τις γαρίδες με το κέλυφος που είχαμε  σωτάρει πριν μαζί με τις καθαρισμένες γαρίδες μέσα σε διχτάκι και το τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα
  • Κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά
  • Στη συνέχεια αφαιρούμε το διχτάκι από την κατσαρόλα και χτυπάμε τη σούπα με το μπίμερ μέχρι να γίνει κρέμα
  • Βάζουμε πάλι στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση
  • Ρίχνουμε μέσα το φιδέ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει και ο φιδές
  • Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού
  • Ψιλοκόβουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και τις προσθέτουμε στη σούπα
  • Σερβίρουμε με τις γαρίδες με το κέλυφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου