Μια συνταγή που την κάνω πολύ συχνά στο σπίτι μου. Αρωματική, νόστιμη και ντελικάτη.
Γαριδόσουπα βελουτέ
Υλικά: (για 2 άτομα)
Γαριδόσουπα βελουτέ
Υλικά: (για 2 άτομα)
- 12 μεγάλες γαρίδες με κέλυφος
- 20 γαρίδες μεσαίες καθαρισμένες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1/2 πράσσο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 ποτηράκι τσίπουρο
- 5 πατάτες μεγάλες κομμένες σε κομμάτια
- 3 κολοκυθάκια κομμένα σε κομμάτια
- Μαϊντανός, άνηθος, μάραθο
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, γλυκό μπούκοβο
- 3 μπαλίτσες ψιλό φιδέ
- Ελαιόλαδο
- Χυμός ενός λεμονιού
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τις γαρίδες με το κέλυφος μαζί με το κρεμμύδι, το πράσσο, το σκόρδο και το καρότο.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο, τη ρίγανη και συνεχίζουμε το σωτάρισμα.
- Σβήνουμε με το τσίπουρο
- Αφαιρούμε τις γαρίδες από την κατσαρόλα.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και σωτάρουμε
- Ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα λαχανικά μας και λίγο παραπάνω
- Προσθέτουμε μαϊντανό, άνηθο και το μάραθο
- Τοποθετούμε τις γαρίδες με το κέλυφος που είχαμε σωτάρει πριν μαζί με τις καθαρισμένες γαρίδες μέσα σε διχτάκι και το τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα
- Κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά
- Στη συνέχεια αφαιρούμε το διχτάκι από την κατσαρόλα και χτυπάμε τη σούπα με το μπίμερ μέχρι να γίνει κρέμα
- Βάζουμε πάλι στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση
- Ρίχνουμε μέσα το φιδέ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει και ο φιδές
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού
- Ψιλοκόβουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και τις προσθέτουμε στη σούπα
- Σερβίρουμε με τις γαρίδες με το κέλυφος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου