Μετά από αρκετό καιρό, και διανύοντας μια περίοδο που μένουμε σπίτι λόγω της πανδημίας του covid-19, αποφάσισα να αρχίσω και πάλι να σας ανεβάζω μερικές νέες μου συνταγές εδώ στο blog συνταγών μου.
Piccolini με θαλασσινά
Υλικά: (για 2 άτομα)
- 200gr καλαμαράκια κομμένα και καθαρισμένα
- 200gr γαρίδες καθαρισμένες
- 250gr piccolini Barilla
- 4 κ.σ. Τοματοχυμός
- 1 φλ. Τσίπουρο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1/4 πράσσο ψιλοκομμένο
- Μαϊντανός
- Μάραθο
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπούκοβο γλυκό
- Λίγη ζάχαρη
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Σε ένα βαθύ τηγάνι τύπου wok σωτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσσο, το σκόρδο.
- Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τις γαρίδες και συνεχίζουμε το σωτάρισμα.
- Σβήνουμε με το τσίπουρο
- Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το τοματοχυμό
- Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο, τη ρίγανη και τη ζάχαρη
- Τέλος προσθέτουμε και το μαϊντανό με το μάραθο.
- Σωτάρουμε καλά ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 10 λεπτά
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα piccolini, σουρώνουμε και τα τοποθετούμε μέσα στο wok με τα θαλασσινά
- Ανακατεύουμε συνεχώς εκτός φωτιάς
- Σερβίρουμε με φρέσκο μάραθο και ελαιόλαδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου