Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Pizza


Pizza:
Υλικά για τη ζύμη:

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 100gr βούτυρο σε κομματάκια 
  • 1 κρόκος αυγού
  • Αλάτι, ζάχαρη
  • 1/2 φλ. Γάλα
  • Χλιαρό νερό όσο πάρει
Υλικά για τη σάλτσα:
  • 200gr τομάτα στον τρίφτη 
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ζάχαρη
Υλικά γέμισης:
  • 2 τομάτες σε φέτες,
  • 20 φέτες καπνιστό ζαμπόν
  • 20 φέτες μορταδέλα
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες 
  • 400gr τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας
Εκτέλεση:
  • Σε λίγο χλιαρό νερό προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, την ξηρή μαγιά και λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά
  • Σκεπάζουμε το το μπολ με το μίγμα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος
  • Σε μια μεγάλη μπασίνα προσθέτουμε το αλεύρι, το μίγμα της μαγιάς, το γάλα, τον κρόκο του αυγού
  • Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια
  • Προσθέτουμε χλιαρό νερό όσο παίρνει ( δεν πρέπει η ζύμη να κολλάει στα χέρια)
  • Κάνουμε δυο μπάλες, τις τοποθετούμε σε ταψί και σκεπάζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 1/2-2 ώρες να φουσκώσουν
  • Στη συνέχεια ανοίγουμε με το χέρι δημιουργώντας δυο βάσεις πίτσας
  • Σε ένα μπολ φτιάχνουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας την τομάτα στον τρίφτη, το ελαιόλαδο, το αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τη ζάχαρη 
  • Ετοιμάζουμε δυο ταψί με λαδόκολλα
  • Βάζουμε  τη βάση της πίτσας
  • Με ένα κουτάλι απλώνουμε τη σάλτσα από πάνω
  • Τοποθετούμε λίγο τριμμένο τυρί 
  • Βάζουμε τις φέτες του ζαμπόν και της μορταδέλας
  • Προσθέτουμε τριμμένο τυρί
  • Από πάνω τοποθετούμε φέτες τομάτας, την ψιλοκομμένη πιπεριά και τις ροδέλες κρεμμυδιού
  • Ρίχνουμε ξανά τριμμένο τυρί και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε και λίγη ρίγανη
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και τις δυο πίτσες μέχρι να πάρει χρώμα η πίτσα και να λιώσει το τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου