Pizza:
Υλικά για τη ζύμη:
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 100gr βούτυρο σε κομματάκια
- 1 κρόκος αυγού
- Αλάτι, ζάχαρη
- 1/2 φλ. Γάλα
- Χλιαρό νερό όσο πάρει
Υλικά για τη σάλτσα:
- 200gr τομάτα στον τρίφτη
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ζάχαρη
Υλικά γέμισης:
- 2 τομάτες σε φέτες,
- 20 φέτες καπνιστό ζαμπόν
- 20 φέτες μορταδέλα
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 400gr τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας
Εκτέλεση:
- Σε λίγο χλιαρό νερό προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, την ξηρή μαγιά και λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά
- Σκεπάζουμε το το μπολ με το μίγμα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος
- Σε μια μεγάλη μπασίνα προσθέτουμε το αλεύρι, το μίγμα της μαγιάς, το γάλα, τον κρόκο του αυγού
- Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια
- Προσθέτουμε χλιαρό νερό όσο παίρνει ( δεν πρέπει η ζύμη να κολλάει στα χέρια)
- Κάνουμε δυο μπάλες, τις τοποθετούμε σε ταψί και σκεπάζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 1/2-2 ώρες να φουσκώσουν
- Στη συνέχεια ανοίγουμε με το χέρι δημιουργώντας δυο βάσεις πίτσας
- Σε ένα μπολ φτιάχνουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας την τομάτα στον τρίφτη, το ελαιόλαδο, το αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τη ζάχαρη
- Ετοιμάζουμε δυο ταψί με λαδόκολλα
- Βάζουμε τη βάση της πίτσας
- Με ένα κουτάλι απλώνουμε τη σάλτσα από πάνω
- Τοποθετούμε λίγο τριμμένο τυρί
- Βάζουμε τις φέτες του ζαμπόν και της μορταδέλας
- Προσθέτουμε τριμμένο τυρί
- Από πάνω τοποθετούμε φέτες τομάτας, την ψιλοκομμένη πιπεριά και τις ροδέλες κρεμμυδιού
- Ρίχνουμε ξανά τριμμένο τυρί και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε και λίγη ρίγανη
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και τις δυο πίτσες μέχρι να πάρει χρώμα η πίτσα και να λιώσει το τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου