Μια πλούσια σε υλικά και γεύσεις σούπα που έφτιαξα σήμερα το βράδυ και τη συνόδευσα με σαρδέλες σε ελαιόλαδο.
Μινεστρόνε
Υλικά: (για 3-4 άτομα)
Μινεστρόνε
Υλικά: (για 3-4 άτομα)
- 1 φλ. φασόλια μικρά
- 1/2 φλ. farfale
- 1/2 πράσσο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- σέλινο ψιλοκομμένο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- άνηθος ψιλοκομμένος
- 1/2 τομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
- 6-7 μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 6-7 φουντίτσες μπρόκολο
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- πάπρικα
- λίγη ζάχαρη
- τσίλι
- 1/2 κ.γλ σόδα
- 1 lt ζωμός λαχανικών
- 3/4 φλ λευκό κρασί
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε τα φασόλια μας απο το βράδυ μέσα σε κρύο νερό με λίγο αλάτι και τη σόδα
- Την επόμενη τα ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό
- Βράζουμε τα φασόλια για 15' περίπου σε δυνατή φωτιά
- Σουρώνουμε και ξεπλένουμε με νερό
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε μέσα σε ελαιόλαδο τα φασόλια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το πράσσο, το κολοκυθάκι, το μπρόκολο, τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά
- Σβήνουμε με το κρασί
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, τσίλι, τη ζάχαρη και την τομάτα
- Προσθέτουμε το σέλινο, το μαϊντανό και τον άνηθο
- Ρίχνουμε το ζωμό και τα farfale
- Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 50' περίπου
- Σερβίρουμε με ελαιόλαδο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου