Σολωμός αλα "Φρικασέ"
Υλικά: (για 2 άτομα)
- 1 φιλέτο σολωμού
- 300gr φρέσκο σπανάκι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 ποτηράκι τσίπουρο
- φρέσκια ρίγανη
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- άνηθος ψιλοκομμένος
- χυμός ενός λεμονιού
- 1 κ.σ. νισεστέ
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε μέσα σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Βάζουμε το φιλέτο σολωμού με την πέτσα του προς τα κάτω και συνεχίζουμε το σωτάρισμα
- Με μια τσιμπίδα γυρνάμε το φιλέτο σολωμού και απο την άλλη πλευρά να σωταριστεί
- Επαναφέρουμε το φιλέτο με την πέτσα προς τα κάτω
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι
- Σβήνουμε με το τσίπουρο
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σπανάκι μας
- Απο πάνω ρίχνουμε λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι
- Βάζουμε τη ρίγανη, το μαϊντανό και τον άνηθο
- Προσθέτουμε 1 φλ. του καφέ ζεστό νερό
- Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20'
- Σε ενα μπολάκι βάζουμε το χυμό του λεμονιού και το νισεστέ και ανακατεύουμε καλά
- Προσθέτουμε αυτό το μίγμα στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση το φαγητό μας
- Αφήνουμε κανένα 10λεπτο εκτός φωτιάς και σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου