Μια γρήγορη, εύκολη και νόστιμη σπανακόπιτα.
Σπανακόπιτα
Υλικά:
Σπανακόπιτα
Υλικά:
- 1Kgr σπανάκι πλυμμένο και στραγγισμένο
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ψιλοκομμένος άνηθος
- ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1/3 φλυτζανιού ρύζι τύπου καρολίνα
- 250gr τυρί φέτα
- ελαιόλαδο
- 4 φύλλα κρούστας
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε μέσα σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι το ξερό, τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα και το σκόρδο
- Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά συνεχίζοντας το σωτάρισμα
- Ρίχνουμε το ρύζι
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
- Ανακατεύουμε καλά
- Βάζουμε τον μαϊντανό και το άνηθο
- Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα μας να κρυώσει
- Αφού κρυώσει προσθέτουμε το τυρί φέτα τριμμένο σε μεγάλα κομμάτια και ανακατεύουμε
- Σε ενα ταψάκι ορθογώνιο αλείφουμε με ελαιόλαδο
- στρώνουμε το πρώτο μας φύλλο έτσι ώστε το υπόλοιπο μισό φύλλο να μένει εκτός του ταψιού και να το χρησιμοποιήσουμε για τα απο πάνω φύλλα
- Με ενα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο
- Βάζουμε με την ίδια λογική άλλο ένα φύλλο αφήνοντας το άλλο του μισό εκτος ταψιού αλλά απο την άλλη πλευρά ωστε να μπαίνουν εναλλάξ
- Με αυτό τον τρόπο στρώνουμε τέσσερα φύλλα
- Βάζουμε τη γέμιση που φτιάξαμε
- Κλείνουμε απο πάνω με τα κομμάτια των φύλλων που περισσεύουν απο το ταψί μας αλείφοντας με το πινέλο μας με ελαιόλαδο ανάμεσα τους
- Αφού κλείσουμε και με το τελευταίο φύλλο, αλείφουμε με ελαιόλαδο, ραντίζουμε με λίγο νερό και κόβουμε σε κομμάτια με ενα κοφτερό μαχαίρι
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου