Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Σπανακόπιτα

Μια γρήγορη, εύκολη και νόστιμη σπανακόπιτα.




Σπανακόπιτα
Υλικά:

  • 1Kgr σπανάκι πλυμμένο και στραγγισμένο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ψιλοκομμένος άνηθος
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1/3 φλυτζανιού ρύζι τύπου καρολίνα
  • 250gr τυρί φέτα
  • ελαιόλαδο
  • 4 φύλλα κρούστας
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε μέσα σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι το ξερό, τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα και το σκόρδο
  • Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά συνεχίζοντας το σωτάρισμα
  • Ρίχνουμε το ρύζι
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
  • Ανακατεύουμε καλά
  • Βάζουμε τον μαϊντανό και το άνηθο
  • Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα μας να κρυώσει
  • Αφού κρυώσει προσθέτουμε το τυρί φέτα τριμμένο σε μεγάλα κομμάτια και ανακατεύουμε
  • Σε ενα ταψάκι ορθογώνιο αλείφουμε με ελαιόλαδο
  • στρώνουμε το πρώτο μας φύλλο έτσι ώστε το υπόλοιπο μισό φύλλο να μένει εκτός του ταψιού και να το χρησιμοποιήσουμε για τα απο πάνω φύλλα
  • Με ενα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο
  • Βάζουμε με την ίδια λογική άλλο ένα φύλλο αφήνοντας το άλλο του μισό εκτος ταψιού αλλά απο την άλλη πλευρά ωστε να μπαίνουν εναλλάξ
  • Με αυτό τον τρόπο στρώνουμε τέσσερα φύλλα
  • Βάζουμε τη γέμιση που φτιάξαμε
  • Κλείνουμε απο πάνω με τα κομμάτια των φύλλων που περισσεύουν απο το ταψί μας αλείφοντας με το πινέλο μας με ελαιόλαδο ανάμεσα τους
  • Αφού κλείσουμε και με το τελευταίο φύλλο, αλείφουμε με ελαιόλαδο, ραντίζουμε με λίγο νερό και κόβουμε σε κομμάτια με ενα κοφτερό μαχαίρι
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου