Αυτές τις μέρες που κάνει κρύο, τι πιο νόστιμο, τι πιο ζεστό και δυναμωτικό απο μια ραφινάτη και γευστική σούπα, όπως είναι η γνωστή σε όλους μας Κρεμυδόσουπα. Εδώ παρουσιάζω μια δική μου version της σούπας αυτής που δεν διαφέρει ιδιαίτερα βέβαια απο την κλασσική γαλλική συνταγή.
Κρεμμυδόσουπα
Υλικά: (για 2 άτομα)
Κρεμμυδόσουπα
Υλικά: (για 2 άτομα)
- 3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 lt ζωμός βοδινού
- 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί ημίγλυκο
- ελαιόλαδο
- 2 κ.σ βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο τσίλι σε σκόνη
- λίγη ζάχαρη
- 2 κ.σ νισεστέ
- 1 λουκάνικο χωριάτικο ψιλοκομμένο
- 2 φέτες ψωμί φρυγανισμένο
- τριμμένο τυρί
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέσα σε ελαιόλαδο και στο βούτυρο
- Ρίχνουμε αλάτι και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το σωτάρισμα καλά
- Βάζουμε και το ψιλοκομμένο λουκάνικο και σωτάρουμε και άλλο
- Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε
- Βάζουμε το νισεστέ
- Προσθέτουμε το ζωμό, πιπέρι και τσίλι
- Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 30' περίπου.
- Σερβίρουμε με το φρυγανισμένο ψωμί και τριμμένο τυρί απο πάνω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου