Αυτό ήταν το κυρίως πιάτο στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μου. Γευστικό, γιορτινό, νόστιμο.
Χοιρινό με Δαμάσκηνα και Cranberries
Υλικά: (για 6 άτομα)
Χοιρινό με Δαμάσκηνα και Cranberries
Υλικά: (για 6 άτομα)
- 2 kgr χοιρινό μπούτι
- 10 αποξηραμένα δαμάσκηνα
- 120gr αποξηραμένα cranberries
- 2 κ.σ. μέλι
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 2 σφηνάκια κόκκινο ημίγλυκο κρασί
- 3 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μίγμα πιπεριών
- λίγο κανέλα
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μπλεντεράκι το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι, τα μπαχαρικά μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα
- Βάζουμε το χοιρινό μπούτι μέσα σε γάστρα, αλείφουμε με την κρέμα αυτή και ανακατευουμε καλά βάζοντας και τα δαμάσκηνα με τα cranberries.
- Αφήνουμε να μαριναριστεί καλά μέσα στο ψυγείο για ενα ολόκληρο βράδυ
- Την επόμενη μέρα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 2 ώρες περίπου.
- Βγάζουμε απο το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει
- Βγάζουμε το κρέας μας απο τη γάστρα και το κόβουμε σε φέτες
- Παίρνουμε τη σάτσα του ψητού με τα δαμάσκηνα και τα cranberries και πολτοποιούμε με το μπίμερ ω΄στε να δημιουργηθεί μια ωραία βελούδινη κρέμα
- Ζεσταίνουμε αυτή την κρέμα μέσα σε κατσαρολάκι, ενώ ζεσταίνουμε και το κομμένο μας κρέας στο φούρνο.
- Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου και τη σάλτσα αυτή.
Σημείωση: Εγώ το σέρβιρα με πατάτες φούρνου φτιαγμένες με πορτοκάλι και μέλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου