Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Κοκκινιστά Θαλασσινά με ρύζι




Κοκκινιστά Θαλασσινά με Ρύζι
Υλικά:

  • 200gr μύδια κατεψυγμένα
  • 200gr γαρίδες κατεψυγμένες
  • 100gr καλαμαράκια σε ροδέλες κατεψυγμένα
  • 1 μίσχος σέλερυ ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 πράσσο ψιλοκομμένο
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • άνηθος ψιλοκομμένος
  • 250gr χυμός τομάτας στον τρίφτη
  • ελαιόλαδο
  • λίγη ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
  • σαφράν
  • 1/2 ποτηράκι τσίπουρο
  • θυμάρι
Εκτέλεση:
  • Ξεπαγώνουμε καλά τα θαλασσινά μας και τα ξεπλένουμε με κρύο τρεχούμενο νερό
  • Τα στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε μέσα σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσσο και το σέλερυ
  • Προσθέτουμε τα θαλασσινά μας και συνεχίζουμε το σωτάρισμα ανακατεύοντας προσεχτικά 
  • Σβήνουμε με το τσίπουρο
  • Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε
  • Βάζουμε το χυμό τομάτας, το μαϊντανό και τον άνηθο
  • Ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά για να μην διαλυθούν τα θαλασσινά μας
  • Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20'
  • Φτιάχνουμε ενα απλό λευκό ρύζι
  • Σερβίρουμε με το ρύζι ανοίγοντάς το στο πιάτο σαν βάση και απο πάνω βάζουμε τα κοκκινιστά θαλασσινά με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου