Κοκκινιστά Θαλασσινά με Ρύζι
Υλικά:
- 200gr μύδια κατεψυγμένα
- 200gr γαρίδες κατεψυγμένες
- 100gr καλαμαράκια σε ροδέλες κατεψυγμένα
- 1 μίσχος σέλερυ ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 πράσσο ψιλοκομμένο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- άνηθος ψιλοκομμένος
- 250gr χυμός τομάτας στον τρίφτη
- ελαιόλαδο
- λίγη ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
- σαφράν
- 1/2 ποτηράκι τσίπουρο
- θυμάρι
Εκτέλεση:
- Ξεπαγώνουμε καλά τα θαλασσινά μας και τα ξεπλένουμε με κρύο τρεχούμενο νερό
- Τα στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε μέσα σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσσο και το σέλερυ
- Προσθέτουμε τα θαλασσινά μας και συνεχίζουμε το σωτάρισμα ανακατεύοντας προσεχτικά
- Σβήνουμε με το τσίπουρο
- Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε
- Βάζουμε το χυμό τομάτας, το μαϊντανό και τον άνηθο
- Ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά για να μην διαλυθούν τα θαλασσινά μας
- Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20'
- Φτιάχνουμε ενα απλό λευκό ρύζι
- Σερβίρουμε με το ρύζι ανοίγοντάς το στο πιάτο σαν βάση και απο πάνω βάζουμε τα κοκκινιστά θαλασσινά με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου