Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Σπανακόρυζο




Σπανακόρυζο
Υλικά: (για 2 άτομα)

  • 400gr σπανάκι πλυμμένο και χοντροκομμένο
  • 1/2 φλ. ρύζι τύπου καρολίνα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • άνηθος ψιλοκομμένος
  • χυμός λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα μέσα σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύοντας συνεχίζουμε το σωτάρισμα για λίγο
  • Βάζουμε το ρύζι
  • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι
  • Προσθέτουμε το μαϊντανό και τον άνηθο
  • Ανακατεύουμε καλά
  • Ρίχνουμε 1 1/2 φλ. ζεστό νερό
  • Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20'
  • Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου