Σπανακόρυζο
Υλικά: (για 2 άτομα)
- 400gr σπανάκι πλυμμένο και χοντροκομμένο
- 1/2 φλ. ρύζι τύπου καρολίνα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ελαιόλαδο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- άνηθος ψιλοκομμένος
- χυμός λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα μέσα σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύοντας συνεχίζουμε το σωτάρισμα για λίγο
- Βάζουμε το ρύζι
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι
- Προσθέτουμε το μαϊντανό και τον άνηθο
- Ανακατεύουμε καλά
- Ρίχνουμε 1 1/2 φλ. ζεστό νερό
- Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20'
- Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου