Μια πάρα πολύ ωραία και γρήγορη σούπα την οποία φτιάχνω κάθε χρόνο στο Πρωτοχρονιάτικο τράπεζι ως πρώτο πιάτο.
Σούπα Κολοκυθιού
Υλικά: (για 6 άτομα)
Σούπα Κολοκυθιού
Υλικά: (για 6 άτομα)
- 6 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 1/2 πράσσο κομμένο σε ροδέλες
- 1/2 ginger κομμένο σε κομματάκια
- 1 μίσχος σέλερυ ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πατάτα μεγάλη κομμένη
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
- γιαούρτι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ολα τα λαχανικά μας, το ελαιόλαδο, το κρασί, τα μπαχαρικά
- Σκεπάζουμε με ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει μια δυο βράσεις.
- Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 40' περίπου σε χαμηλή φωτιά
- Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και χτυπάμε με το μπίμερ ώστε να γίνει κρεμώδης.
- Ξανα βάζουμε στη φωτιά να πάρει μια δυο βράσεις
- Σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και ελαιόλαδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου