Για φέτος αγαπητοί μου φίλοι η Βασιλόπιτα του 2014 απλή, νόστιμη και διαχρονική. Η Βασιλόπιτα της μαμάς, λίγο πειραγμένη.
Βασιλόπιτα 2014
Υλικά:
Βασιλόπιτα 2014
Υλικά:
- 500gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 1 1/2 κ.γλ. baking powder
- 250gr βούτυρο
- 440gr ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 1/2 φλ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κ. γλ. σόδα σκόνη
- 5 κ.σ. λικέρ αμαρέτο
- 200gr κουβερτούρα χοντροκομμένη με το μαχαίρι
- 1 κ.γλ σκόνη μαστίχα
- 2 βανίλιες
- άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Σε μια μπασίνα χτυπάμε με το mixer το βούτυρο με τη ζάχαρη, τις βανίλιες και τη μαστίχα μέχρι να αφρατέψουν
- Προσθέτουμε ενα-ενα τα αυγά
- Ρίχνουμε το λικέρ αμαρέτο και το ξύσμα του πορτοκαλιού
- Σε ενα άλλο μπολάκι ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα (προσοχή ανακατεύοντας φουσκώνει)
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder
- Ρίχνουμε στην μπασίνα με το μίγμα του βουτύρου εναλλάξ αλεύρι και χυμό πορτοκαλιού που έχουμε ανακατέψει με τη σόδα
- Συνεχίζουμε το χτύπημα με το mixer στη δυνατή ταχύτητα
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα ή το τσέρκι μας (διαμέτρου 28εκ.)
- Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του μίγματος
- Βάζουμε τα κομμάτια της κουβερτούρας ώστε να δημιουργηθεί μια στρώση
- Στη συνέχεια ρίχνουμε και το υπόλοιπο μίγμα μας και στρώνουμε καλά με μια μαρίζα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180C για 50' περίπου
- Βγάζουμε από φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για να ξεφορμάρουμε
- Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη
- Γράφουμε με λιωμένη κουβερτούρα το "2014".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου