Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Βασιλόπιτα 2014

Για φέτος αγαπητοί μου φίλοι η Βασιλόπιτα του 2014 απλή, νόστιμη και διαχρονική. Η Βασιλόπιτα της μαμάς, λίγο πειραγμένη.



Βασιλόπιτα 2014
Υλικά:

  • 500gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 1/2 κ.γλ. baking powder
  • 250gr βούτυρο
  • 440gr ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ. γλ. σόδα σκόνη
  • 5 κ.σ. λικέρ αμαρέτο
  • 200gr κουβερτούρα χοντροκομμένη με το μαχαίρι
  • 1 κ.γλ σκόνη μαστίχα
  • 2 βανίλιες
  • άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
  • Σε μια μπασίνα χτυπάμε με το mixer το βούτυρο με τη ζάχαρη, τις βανίλιες και τη μαστίχα μέχρι να αφρατέψουν
  • Προσθέτουμε ενα-ενα τα αυγά
  • Ρίχνουμε το λικέρ αμαρέτο και το ξύσμα του πορτοκαλιού
  • Σε ενα άλλο μπολάκι ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα (προσοχή ανακατεύοντας φουσκώνει)
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder
  • Ρίχνουμε στην μπασίνα με το μίγμα του βουτύρου εναλλάξ αλεύρι και χυμό πορτοκαλιού που έχουμε ανακατέψει με τη σόδα
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα με το mixer στη δυνατή ταχύτητα
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα ή το τσέρκι μας (διαμέτρου 28εκ.)
  • Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του μίγματος
  • Βάζουμε τα κομμάτια της κουβερτούρας ώστε να δημιουργηθεί μια στρώση
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε και το υπόλοιπο μίγμα μας και στρώνουμε καλά με μια μαρίζα
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180C για 50' περίπου
  • Βγάζουμε από φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για να ξεφορμάρουμε
  • Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη
  • Γράφουμε με λιωμένη κουβερτούρα το "2014".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου