Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Πάστα Φλώρα



Πάστα Φλώρα
Υλικά:

  • 450gr αλεύρι
  • 50gr καρύδι τριμμένο
  • 240gr βούτυρο λιωμένο
  • 150gr ζάχαρη
  • 1/2 κ.γλ. baking powder
  • 1 βανίλια
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλ. του καφέ whiskey
  • μαρμελάδα της αρεσκείας μας
  • άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
  • Βάζουμε σε μια μπασίνα το αλεύρι το οποίο το ανακατεύουμε με το baking powder και τη βανίλια.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το καρύδι και ανακατεύουμε
  • Βάζουμε τα αυγά, το whiskey και το βούτυρο
  • Ανακατεύουμε καλά με ενα κουτάλι
  • Δημιουργούμε μια ωραία ζύμη την οποία την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ενα ταψάκι ή τσέρκι διαμέτρου περίπου 26εκ.
  • Στρώνουμε τα 2/3 της ζύμης μας δημιουργώντας ενα "καλαθάκι"
  • Βάζουμε μέσα την μαρμελάδα
  • Με την υπόλοιπη ζύμη μας φτιάχνουμε μπαστουνάκια και το τοποθετούμε απο πάνω σαν πλέγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40' περίπου.
  • Μόλις κρυώσει ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου