Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Κοκκινιστό Μοσχαράκι με Φασολάκια




Κοκκινιστό Μοσχαράκι με Φασολάκια
Υλικά: (για 2 άτομα)

  • 300gr μοσχαρίσιο κρέας σε κομμάτια
  • 300gr φρέσκα φασολάκια καθαρισμένα και πλυμμένα
  • 200gr  χυμός τομάτας στον τρίφτη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μίσχος σέλερυ
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ελαιόλαδο
  • λίγη ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη
  • θυμάρι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1/2 ποτηράκι τσίπουρο
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέσα σε ελαιόλαδο
  • Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και το ψιλοκομμένο μίσχο σέλερυ και συνεχίζουμε το σωτάρισμα ανακατεύοντας
  • Σβήνουμε με το τσίπουρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι και το φύλλο δάφνης
  • Από πάνω βάζουμε τα φασολάκια χωρίς να ανακατέψουμε
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι
  • Προσθέτουμε το χυμό τομάτας τον οποίο έχουμε ανακατέψει με τη ζάχαρη μαζί με 2/3 ποτηριού ζεστό νερό
  • Βάζουμε το μαϊντνό και το άνηθο
  • Τέλος βάζουμε τα φύλλα του σέλερυ
  • Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο
  • Αφού πάρει μια δυο βράσεις, κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 40' περίπου.
  • Στη συνέχεια ανοίγουμε το καπάκι και δυναμώνουμε τη φωτιά
  • Συνεχίζουμε μέχρι να πιεί τα πολλά υγρά και να μείνει με την πηχτή του σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου