Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Κρέπες με Σπανάκι

Ένα πολύ νόστιμο πιάτο το οποίο το χρησιμοποίησα ως πρώτο πιάτο σε ένα δείπνο Χριστουγεννιάτικο.



Κρέπες με Σπανάκι
Υλικά:

  • 250gr αλεύρι
  • 500ml γάλα
  • 4 αυγά
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 300gr ρικότα ή ανθότυρο
  • 500gr σπανάκι πλυμμένο και καθαρισμένο
  • 2 φέτες μπέικον
  • 20gr αλεύρι
  • 200ml γάλα
  • 70gr παρμεζάνα τριμμένη
  • 50gr βούτυρο
  • τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Αρχικά φτιάχνουμε τις κρέπες μας. Σε μια μπασίνα βάζουμε το αλέυρι και το κρύο γάλα και ανακατεύουμε καλά
  • Βάζουμε το αλάτι και τα αυγά ενα-ενα
  • Τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο
  • Ανακατεύουμε καλά με ενα φουέ και αφήνουμε το μίγμα μας να ξεκουραστεί για 30'
  • Σε ενα αντικολητικό τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και προσθέτουμε 1/2 φλ. τσαγιού απο το μίγμα της κρέπας και ψήνουμε για 1 λεπτό περίπου, Γυρνάμε και απο την άλλη πλευρά
  • Τοποθετούμε τις κρέπες μας τη μια πάνω απο την άλλη 
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το σπανάκι μας και το αφήνουμε να μπλανσαριστεί μέσα στα ζουμιά του (δεν προσθέτουμε νερό)
  • Όταν μαλακώσει, το κατεβάζουμε απο τη φωτιά ρίχνουμε αλάτι και το αφήνουμε να κρυώσει
  • Με ενα μαχαίρι το κόβουμε σε κομμάτια
  • Προσθέτουμε τη ρικότα, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Σε ενα τηγάνι σωτάρουμε το ψιλοκομμένο μπέικον
  • Βάζουμε και το μπέικον μέσα στο μίγμα με το σπανάκι
  • Τώρα πάμε να φτιάξουμε την μπεσαμέλ μας
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 50gr βούτυρο και τα 20gr αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά 
  • Ρίχνουμε τα 200ml το κρύο γάλα και ανακατεύουμε καλά με φουέ μέχρι να δέσει να γίνει μια ωραία κρέμα
  • Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Βουτυρώνουμε ενα πυρίμαχο σκεύος
  • Στη βάση βάζουμε τα 2/3 της μπεσαμέλ
  • Παίρνουμε και γεμίζουμε κάθε κρέπα με το μίγμα του σπανακιού
  • Τυλίγουμε την κρέπα σαν χωνάκι και τοποθετούμε στο σκεύος μας κάθετα σαν χωνάκι τη μία δίπλα στην άλλη
  • Στην κάθε κρέπα βάζουμε απο πάνω λίγη ποσότητα απο τη μπεσαμέλ και λίγο τριμμένο τυρί
  • Σε κάθε κρέπα βάζουμε απο πάνω ενα κομμάτι βούτυρο
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20' περίπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου